ΤΟΥΡΚΙΑ: Πανικός στο Μπιγκιόλ από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ, σπίτια σε χωριά γκρεμίστηκαν

ΤΟΥΡΚΙΑ: Πανικός στο Μπιγκιόλ από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ, σπίτια σε χωριά γκρεμίστηκαν

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ έπληξε τον νομό Μπιγκιόλ της νοτιοανατολικής Τουρκίας στις 17.24 την Κυριακή (14/6) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι και να γκρεμιστούν σπίτια σε χωριά και ένα αστυνομικό φυλάκιο της στρατοχωροφυλακής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς. Ακολούθησαν ωστόσο αρκετοί μετασεισμοί.

Στην περιοχή έσπευσαν ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Μουράτ Κουρούμ.

Η διεύθυνση Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD) ανακοίνωσε ότι 10 σπίτια κατέρρευσαν στα χωριά Έλμαλι και Ντινάρμπεϊ, στην περιοχή Καϊνάρπιναρ κατέρρευσαν δύο αστυνομικά τμήματα όπου 11 άτομα τραυματίστηκαν και ένα είναι εγκλωβισμένο κάτω από το ερείπια.

Ο κοινοτάρχης του χωριού Γκετσιτλί δήλωσε ότι έχουν γκρεμιστεί 5-6 σπίτια ωστόσο νεκροί δεν υπάρχουν. Και ο κοινοτάρχης του χωριού Καϊνάρπιναρ ανακοίνωσε ότι πετρόκτιστα σπίτια έχουν γκρεμιστεί εντελώς.

Ο Πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελίνου Κερέμ Κινίκ ανέφερε ότι “μοιάζει με καταιγίδα σεισμών” και κάλεσε τους κατοίκους των χωριών να μην μπουν στα πλινθόκτιστα σπίτια και να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες από τις επίσημες αρχές του κράτους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE