ΔΙΕΘΝΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Κούρδων του PKK

ΤΟΥΡΚΙΑ: Εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Κούρδων του PKK

Αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής πλήγματα εναντίον θέσεων Κούρδων αυτονομιστών σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, σε αντίποινα για την αύξηση των επιθέσεων των ανταρτών εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Η επιχείρηση Νύχια του Αετού άρχισε. Τα αεροσκάφη μας πλήττουν σπηλιές, τις κάνουν να καταρρέουν πάνω στα κεφάλια των τρομοκρατών», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν συχνά στο στόχαστρο μέλη του εκτός νόμου αυτονομιστικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΆPKK), τόσο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας - όπου το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα - όσο και στο βόρειο Ιράκ, όπου η ένοπλη οργάνωση έχει εγκαταστήσει βάσεις μετόπισθεν.

«Το PKK και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία απειλούν την ασφάλεια του λαού μας και των συνόρων μας με επιθέσεις που αυξάνονται καθημερινά στις περιοχές των φυλακίων και των βάσεών μας», τόνισε το Υπουργείο Άμυνας. Εξάλλου, η τουρκική κυβέρνηση διαβεβαίωσε πως οι επιδρομές γίνονται «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ, πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Στον πόλεμο χαμηλής έντασης που μαίνεται έκτοτε, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40.000 άνθρωποι. Πέραν των αεροπορικών επιδρομών τις οποίες εξαπολύει αρκετά συχνά, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει απειλήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια να διεξαγάγει ευρείας κλίμακας χερσαία εκκαθαριστική επιχείρηση εναντίον των βάσεων του PKK στις ορεινές περιοχές Καντίλ και Σίντζαρ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top