ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: Αίτημα στους Ευρωπαίους για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου το αργότερο εώς το φθινόπωρο

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: Αίτημα στους Ευρωπαίους για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου το αργότερο εώς το φθινόπωρο

Τηλεσύνοδος κορυφής για το Brexit πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, και των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον θα δηλώσει στους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι θέλει «το αργότερο έως το φθινόπωρο» μίαν «υψηλής ποιότητας» Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για την περίοδο μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου.

Ο Βρετανός ηγέτης αναμένεται να επαναλάβει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διατεθειμένο να βγει από τη μεταβατική περίοδο του Brexit στις 31 Δεκεμβρίου «ό,τι κι αν συμβεί» τελικά, ακόμα δηλαδή και χωρίς σύμφωνα για τη μελλοντική εμπορική σχέση.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η βρετανική Κυβέρνηση έχει ενημερώσει επισήμως τις Βρυξέλλες ότι δεν θα ζητήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα παράταση της μεταβατικής περιόδου, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει.

Οι μέχρι τώρα συνομιλίες έχουν αναδείξει σημαντικές διάφορες μεταξύ των δύο πλευρών κυρίως στα θέματα του λεγόμενου ισότιμου πεδίου ανταγωνισμού και των αλιευτικών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων στα βρετανικά ύδατα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

«Καταδικαστέα και απαράδεκτη», χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την επίσκεψη του Βρετανού Βουλευτή Αφζάλ Καν στα κατεχόμενα και την φωτογράφισή του με τον κατοχικό ηγέτη στην παρουσία συμβόλων του ψευδοκράτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE