Στην Ε.Ε συζητείται το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης από τον Χριστουδουλίδη

Στην Ε.Ε συζητείται το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης από τον Χριστουδουλίδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συμμετάσχει σήμερα Τρίτη (16/06) το απόγευμα στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα διεξαχθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Ανάκαμψης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στα κράτη-μέλη, ενώ οι Υπουργοί αναμένεται ότι θα προβούν, επίσης, σε ανασκόπηση των εξελίξεων αναφορικά με τη μελλοντική σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό το φως και του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων, και θα προετοιμάσουν τις εργασίες του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τέλος, κατά την τηλεδιάσκεψη, θα παρουσιαστεί από το τρίο των επερχόμενων προεδριών του Συμβουλίου της ΕΕ (Γερμανία, Πορτογαλία και Σλοβενία) το 18μηνο πρόγραμμα του Συμβουλίου, ο κύκλος του οποίου αρχίζει την 1η Ιουλίου 2020.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE