Μητσοτάκης: «Η αντίδραση της ΕΕ προς την Τουρκία δεν μπορεί να είναι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων»

Μητσοτάκης: «Η αντίδραση της ΕΕ προς την Τουρκία δεν μπορεί να είναι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων»

Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη διαρκεία τηλεδιάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Στην τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί παραβίαση της κυριαρχίας της. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να στείλει κοινό αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να επιτραπεί μια υποψήφια προς ένταξη χώρα να απειλεί κράτη-μέλη της ΕΕ και υπογράμμισε ότι η αντίδραση της Ένωσης δεν μπορεί να είναι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας και επανέλαβε την πρόταση του για πραγματοποίηση μίας από τις επόμενες Συνόδους Κορυφής στην Ελλάδα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας εντός του Ιουλίου. Η Ελλάδα, είπε, έχει ένα φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο για την αξιοποίηση των κονδυλίων που αναμένονται, ενώ ζήτησε να μην μειωθούν τα χρήματα που προορίζονται για το Ταμείο Συνοχής και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.