Πετρίδης: Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων

Πετρίδης: Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων

Ξεκάθαρος ήταν ο Υπουργός Οικονομικών , Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέροντας πως μετά απο τις τρεις φάσεις σχεδιών στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδιών.

Την Τετάρτη (17/6)  ανακοινώθηκε το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας το οποίο περιλαμβάνει πέντε πιο στοχευμένα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εως και τον Οκτώβριο.

Στα €150 εκατομμύρια ανέρχεται το κόστος του νέου πακέτου μέτρων στήριξης της οικονομίας, που παρουσίασαν το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης και Ζέτα Αιμιλιανίδου, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο κ.Πετρίδης, σε ερώτηση αν θα επεκταθούν το σχέδια πέρα απο τον Οκτώβριο, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων". Απο την άλλη σχολίασε πως με τη νέα κατάσταση πραγμάτων που δημιουργήθηκε λογω κορωνοϊου, ολα είναι ρευστά. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει εξαντλήση μέχρι εκεί που μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία. 

Επίσης μίλησε για τα εργαλεία της Ε.Ε για στήριξη των κρατών μελών απο τις συνέπειες της πανδημίας, αναφέροντας πως ότι μπορεί η Κύπρος να αξιοποιήσει θα το κάνει, σύμφωνα και με τις μεταρρυθμισεις που προνοούν.

Τόνισε ότι μόνο για τη στήριξη εισοδημάτων των εργαζομένων ελευθερώθηκε κονδύλι απο το κράτος, 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE