ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρίδης: Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων

Πετρίδης: Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων

Ξεκάθαρος ήταν ο Υπουργός Οικονομικών , Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέροντας πως μετά απο τις τρεις φάσεις σχεδιών στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδιών.

Την Τετάρτη (17/6)  ανακοινώθηκε το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας το οποίο περιλαμβάνει πέντε πιο στοχευμένα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εως και τον Οκτώβριο.

Στα €150 εκατομμύρια ανέρχεται το κόστος του νέου πακέτου μέτρων στήριξης της οικονομίας, που παρουσίασαν το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης και Ζέτα Αιμιλιανίδου, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο κ.Πετρίδης, σε ερώτηση αν θα επεκταθούν το σχέδια πέρα απο τον Οκτώβριο, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων". Απο την άλλη σχολίασε πως με τη νέα κατάσταση πραγμάτων που δημιουργήθηκε λογω κορωνοϊου, ολα είναι ρευστά. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει εξαντλήση μέχρι εκεί που μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία. 

Επίσης μίλησε για τα εργαλεία της Ε.Ε για στήριξη των κρατών μελών απο τις συνέπειες της πανδημίας, αναφέροντας πως ότι μπορεί η Κύπρος να αξιοποιήσει θα το κάνει, σύμφωνα και με τις μεταρρυθμισεις που προνοούν.

Τόνισε ότι μόνο για τη στήριξη εισοδημάτων των εργαζομένων ελευθερώθηκε κονδύλι απο το κράτος, 500 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top