Πρέπει να εξεταστεί η παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο, λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Πρέπει να εξεταστεί η παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο, λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Το ζήτημα της παρενόχλησης γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πολεμικό σκάφος, η οποία μετείχε στην επιχείρηση "Ιrini" και το οποίο νωρίτερα κατήγγειλε το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, "ετέθη από αρκετούς συμμάχους", ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της 2ης μέρας τη Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. 

"Το μήνυμα που στέλνει το ΝΑΤΟ είναι ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν το περιστατικό προκειμένου να υπάρξει πλήρη διαφάνεια στο τι συνέβη. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε αυτό το περιστατικό. Όσον αφορά στις αποφάσεις του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων, έχω πει επανειλημμένα ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει την εφαρμογή τους, αλλά και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνικές διαπραγματεύσεις", δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση  τόνισε ο Γενικός Γραμματέας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ και ο ρόλος Αθήνας – Λευκωσίας

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ και ο ρόλος Αθήνας – Λευκωσίας

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνει πρόσκληση προς την Αθήνα και τη Λευκωσία, καλώντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να συμμετάσχουν στο πρώτο λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης», το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 19 Φεβρουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE