Πολιτική λύση υπό τα Ην. Έθνη επιζητούν στη Λιβύη Τζόνσον και Μακρόν

Πολιτική λύση υπό τα Ην. Έθνη επιζητούν στη Λιβύη Τζόνσον και Μακρόν

Στην ανάγκη για μία πολιτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη που θα περιλαμβάνει όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές ώστε να τερματιστεί η εμφύλια σύρραξη στη Λιβύη συμφώνησαν οι Μπόρις Τζόνσον και Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντησή τους στην Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο.

Σημειώνεται ότι ενώ η Γαλλία εμφανίζεται υποστηρικτική στον στρατάρχη Χαφτάρ, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση Αλ Σάρατζ.

Οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν επίσης στη στενή διμερή σχέση, καθώς η επίσκεψη Μακρόν πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί η 80ή επέτειος του διαγγέλματος του στρατηγού Ντε Γκωλ από το BBC προς το γαλλικό λαό λίγες ημέρες μετά από την επιβολή του ναζιστικού ζυγού στη Γαλλία, με το οποίο καλούσε σε αντίσταση.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η ανάγκη συνεργασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και η διασφάλιση μιας πράσινης και βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός καλωσόρισε επίσης τη συμφωνία με την ΕΕ για εντατικοποίηση των συνομιλιών μέσα στον Ιούλιο για μια εμπορική σχέση μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit και σημείωσε ότι δε θεωρεί πως έχει νόημα η παράταση των συνομιλιών μέσα στο φθινόπωρο.

Βρετανοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι το Λονδίνο θεωρεί πως ο Πρόεδρος Μακρόν θα μπορούσε να συμβάλει στην άρση των εμποδίων που έχουν παρουσιαστεί για την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της μελλοντικής σχέσης.

Συμφωνήθηκε επίσης η συνέχιση της συνεργασίας Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας σε διεθνή θέματα, όπως η κρίση στο Χονγκ Κονγκ και το μεσανατολικό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE