Σε εξέλιξη η Ολομέλεια της Βουλής

Σε εξέλιξη  η Ολομέλεια της Βουλής

Συνέρχεται στις 11 το πρωί (Παρασκευή 19/06), η Ολομέλεια της Βουλής έχοντας στην ημερήσια διάταξη 27 νομοθετήματα πρωτογενούς και δευτερογενούς νομοθεσίας.

Μεταξύ αυτών δύο κανονισμοί με τους οποίους εκχωρείται η εξουσία στον Υπουργό Παιδείας με διατάγματα να καθορίζει τη λειτουργία των δημοσίων δημοτικών σχολείων και των σχολείων μέσης εκπαίδευσης σε έκτακτες καταστάσεις, όπως η πανδημία, και τα δύο νομοσχέδια με τα οποία αυξάνονται οι ποινές και τα εξώδικα προς όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Περιλαμβάνονται επίσης νομοσχέδια και κανονισμοί που αφορούν τη φορολογία εισοδήματος και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και οι δύο προτάσεις νόμου με τις οποίες αυξάνεται το όριο ηλικίας των ατόμων στα οποία μπορεί να πωλούνται οινοπνευματώδη στο 18ο έτος της ηλικίας και ταυτόχρονα αυξάνονται τα εξώδικα πρόστιμα προς όσους πωλούν αλκοόλ σε ανήλικους.

Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται στο Συνεδριακό Κέντρο προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγείας που περιέχονται στα διατάγματα του Υπουργού Υγείας.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.