ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΤΑΝΙΛΟ – Φέρνει Κύπρο τον «Βραζιλιάνο Πούσκας»: Από ρεσεψιονίστ συμπαίκτης με Γκατούζο – Η φρίκη του πολέμου και ο ρατσισμός

ΝΤΑΝΙΛΟ – Φέρνει Κύπρο τον «Βραζιλιάνο Πούσκας»: Από ρεσεψιονίστ συμπαίκτης με Γκατούζο – Η φρίκη του πολέμου και ο ρατσισμός

Στο άκουσμα του ονόματος του Ντανίλο Τσιρίνο, ο οποίος συμφώνησε με την Νέα Σαλαμίνα για την νέα χρονιά, η αλήθεια είναι πως δεν μας έκανε… κλικ από την πρώτη στιγμή.

Επειδή όμως έρχεται ως… αντί-Κίνγκσλεϊ ουσιαστικά και στη Νέα Σαλαμίνα δείχνουν να πιστεύουν στην αξία του ξεψαχνίσαμε κάπως το βιογραφικό του.

Ένα παλαιότερο δημοσίευμα του 2017 στην globoesporte.globo.com αναφέρεται σε έναν άγνωστο στη Βραζιλία επιθετικό που δούλευε στη ρεσεψιόν ενός εργοστασίου αυτοκινήτων, ο οποίος στη συνέχεια ταξίδεψε σε 10 χώρες της Ευρώπης, έγινε ήρωας στην Τσεχία και είδωλο στην ιστορική Χόνβεντ του Πούσκας!

Ένας πολυταξιδεμένος στράικερ, ο οποίος όπως αναφέρει το αφιέρωμα, έγινε ήρωας σε μικρή ηλικία στην Τσεχία, έμαθε πολλές γλώσσες, έζησε από κοντά τον πόλεμο στην Ουκρανία, βίωσε τον ρατσισμό στην Πολωνία ενώ στην Ουγγαρία αγαπήθηκε όσο λίγοι και μάλιστα του έβγαλαν το παρατσούκλι ο «Βραζιλιάνος Πούσκας»!

Ο ρατσισμός στην Πολωνία – «Έβρεχε μπανάνες, ήχοι μαϊμούς»

Στα 19 του πέρασε από δοκιμαστικά στην Μπριζ και την Σολτ Λέικ όμως κατέληξε στην Πολωνία και την Πογκον Στσεζίν, εκεί όπου έζησε τραυματικές στιγμές. «Μόλις μπήκα στα αποδυτήρια άκουγα ήχους μαϊμούς, μόλις μπήκαμε στο γήπεδο έβρεχε κυριολεκτικά μπανάνες. Ακόμη και τα παιδιά μιμούνταν τους ήχους μαϊμούς που έκαναν οι γονείς τους. Ήταν σουρεαλιστική η κατάσταση. Δεν το ξεχνάω ποτέ. Η ομάδα είχε υποστεί βαριές ποινές, η είδηση έφτασε και στη Βραζιλία. Έμαθα όμως ένα μάθημα. Νιώθω λύπη για τους ανθρώπους που βλέπουν τον ρατσισμό ως κάτι φυσιολογικό. Προσπαθώ να είμαι υπεράνω και να μην τους δίνω σημασία, δεν με επηρεάζουν πλέον», είπε το 2017 στην globoesporte.

Φεύγοντας από την Πολωνία έγραψε ιστορία με την Πριμπράμ στην Τσεχία, εκεί όπου σημείωσε το γκολ που της χάρισε την άνοδο στην Α’ κατηγορία, ενώ στη συνέχεια έγινε πρώτος σκόρερ με την φανέλα της Χόνβεντ στην Ουγγαρία και πέρασε από συλλόγους όπως η ελβετική Σιόν, Ακτόμπε, Κούμπαν Κράσνονταρ και άλλες ομάδες.

Η δουλειά στη ρεσεψιόν και το… ξεπέταγμα

Όσον αφορά τα παιδικά του χρόνια, έπαιζε φούτσαλ στο σχολείο του στο Σοροκάμπα του Σάο Πάολο όμως στα 18 του είχε ήδη σταματήσει την μπάλα. «Το 2004 τα παράτησα και δούλευα σε γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων για 7-8 μήνες. Μέχρι που ο Νέομαρ, ένας πρώην παίκτης, ανέλαβε την Πιναλένσε και με ανάγκασε να πάω να παίξω εκεί.[…] Είχα δύο αρμοδιότητες στο εργοστάσιο. Η μια ήταν στη ρεσέψιον και η άλλη στην απόσυρση προϊόντων. Δεν ήταν για μένα όμως αυτά, δεν μπορούσα κλεισμένος μέσα χωρίς κάτι να κλωτσάω», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη μεγάλη χαρά στην Τσεχία

Στη συνέχεια όταν πήγε στην Τσεχία, η ομάδα του ήθελε να ανέβει στην Α’ κατηγορία. «Πέτυχα 4 γκολ στα τελευταία 5 ματς, έβαλα και το πιο κρίσιμο για την άνοδο. Ήθελα να φέρω αυτή την φανέλα στη Βραζιλία για ενθύμιο, όμως ο δήμαρχος μπήκε στα αποδυτήρια, με αγκάλιασε και μου την ζήτησε. Άνοιξα την βρώμικη βαλίτσα και του την έδωσα. Αυτή η φανέλα είναι ακόμη στο Δημαρχείο της περιοχής», είπε ο Ντανίλο στην globoesporte.

Ο «Βραζιλιάνος Πούσκας», ο πόλεμος και η Στουτγκάρδη

Όσον αφορά το πως προέκυψε το παρατσούκλι ο «Βραζιλιάνος Πούσκας», ήταν πολύ απλό: «Έπαιξα δύο χρόνια στην Μπούνταμπεστ Χόνβεντ στην Ουγγαρία, η οποία ήταν διάσημη λόγω του Πούσκας. Και κάπως έτσι μου κόλλησαν το παράξενο παρατσούκλι ο Βραζιλιάνος Πούσκας. Η αλήθεια είχα μια εντυπωσιακή σεζόν το 2011, με 14 γκολ σε 16 ματς».

Στη συνέχεια μάλιστα τον κάλεσε η Στουτγκάρδη για δοκιμαστικά 10 ημερών. Ο Φρεντ Μπόμπιτς τον ήθελε όμως η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ και στην συνέχεια πωλήθηκε στην Σιόν.

Όσον αφορά την εμπειρία του σε Ουκρανία και Ρωσία, τόνισε ότι ήταν κάτι που τον σημάδεψε. Δεν είχε κινδυνέψει η ζωή του όμως έμενε στο Λούγκανσκ, μια εμπόλεμη περιοχή και ήταν πολύ έντονο. Μάλιστα όπως είπε η μεταγραφή του στην ρωσική Κούμπαν έγινε για να φύγει από αυτή την περιοχή και τον πόλεμο.

Η γνωριμία με τον Γκατούζο

Έπαιξε μαζί με τον Γκατούζο, στην τελευταία χρονιά του Ιταλού θρύλου ως ποδοσφαιριστής. Μάλιστα όπως είπε ο Ντανίλο, είχε παρακολουθήσει το αποχαιρετιστήριο ματς του Γκατούζο στη Μίλαν και όταν πήγε στην Ελβετία γινόταν χαμός λόγω της άφιξης του Γκατούζο!

«Ένας κοντός άνδρας ξεπρόβαλε μέσα από τους ρεπορτερ και είπε: Ποιος είναι Βραζιλιάνος εδώ;. Ήμουν εγώ ο Αίσλαν και ο Ιταπερούνα. Μετά μας είπε: Έι, μ@@@@ες ποιος θέλει να παρτάρει;»! Ένας πολύ χαλαρός και κουλ τύπος, μιλούσε πορτογαλικά αλλά ήταν φοβερός επαγγελματίας», είπε για την πρώτη του γνωριμία με τον θρύλο της Μίλαν και νυν προπονητή της Νάπολι.

Μιλάει Ρώσικα, Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά ενώ τα Τσέχικα αν και έμαθε λίγα τα ξέχασε τώρα. Ίσως σε κανένα χρόνο να μιλάει και Ελληνικά με κυπριακή διάλεκτο. Ποιος ξέρει;

Πηγή: globoesporte.globo.com

Επιμέλεια: Ανδρέας Χρίστου

The post ΝΤΑΝΙΛΟ – Φέρνει Κύπρο τον «Βραζιλιάνο Πούσκας»: Από ρεσεψιονίστ συμπαίκτης με Γκατούζο – Η φρίκη του πολέμου και ο ρατσισμός appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top