ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΦΟΝΟΣ: Κραυγές απόγνωσης – «Νεκρώθηκε η περιοχή, δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΦΟΝΟΣ: Κραυγές απόγνωσης – «Νεκρώθηκε η περιοχή, δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κραυγές απόγνωσης από το κέντρο της παλιάς Λευκωσίας.

Γιώργος Τάττης

Περίοικοι και καταστηματάρχες κάνουν λόγο για γκετοποίηση, ενώ λένε ξεκάθαρα πως πλέον δεν μπορούν να ζουν εκεί.

Το ThemaOnline μετέβη στο σημείο όπου διαπράχθηκε -με φρικτό τρόπο- ο φόνος του 21χρονου Ινδού το βράδυ της Κυριακής (21/06) και μίλησε με ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τις συνθήκες στο κέντρο της εντός των τειχών πόλης.

«Φοβόμαστε, φυσικά και φοβόμαστε» μας δήλωσε ο ιδιοκτήτης χρυσοχοείου Κώστας Καραμάνος. Πρόσθεσε ότι στην οδό όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό υπάρχουν οκτώ μαγαζιά, τα τέσσερα εκ των οποίων ανήκουν σε αλλοδαπούς. «Νεκρώθηκε η περιοχή» σχολίασε για να κάνει λόγο για γκετοποίηση, που είχε ως συνέπεια την υποβάθμισή της.

Ο κ. Ανδρόνικος, κάτοικος της περιοχής, μας ανέφερε: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ. Υποβαθμίστηκε η περιοχή πολύ. Είμαι ιδιοκτήτης κάποιων διαμερισμάτων και δεν μπορούν να ενοικιαστούν, παρά μόνο από ξένους, οι οποίοι μένουν πολλοί μαζί. Πρώτα είχαμε το φόνο στη Ρηγαίνης, μετά το τραγικό γεγονός με το ζευγάρι και τώρα αυτό».

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ συνομιλήσαμε με άλλους μαγαζάτορες και περίοικους, ενώ εκφράστηκαν και διαφορετικές θέσεις: «Δεν προκαλούν πρόβλημα σε εμάς. Μεταξύ τους έχουν θέματα».

Ωστόσο αναγνωρίζουν ότι «η κίνηση έπεσε πολύ».

«Οι Αρχές έπρεπε να προβούν σε προληπτική δράση και αστυνόμευση. Εμείς εδώ πληρώνουμε ενοίκια, φόρους, μας ελέγχει το υγειονομείο. Αυτοί πώς παίρνουν άδεια; Τους ελέγχουν; Οι συνθήκες που μαγειρεύουν στα μαγαζιά τους είναι κακές» μας ανέφερε άλλο πρόσωπο.

Στο μεταξύ, συζήτηση έγινε σήμερα Δευτέρα (22/06) στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την διαχείριση του Μεταναστευτικού ζητήματος, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αλλάζει η Κύπρος: Χρονιά εξελίξεων και αναβαθμίσεων το 2026 – Από την εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου στα έργα σε άμυνα, μεταφορές, παιδεία και υγεία

Αλλάζει η Κύπρος: Χρονιά εξελίξεων και αναβαθμίσεων το 2026 – Από την εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου στα έργα σε άμυνα, μεταφορές, παιδεία και υγεία

Δεν τις λες και λίγες 55 και πλέον δράσεις σε μία και μόνο χρονιά. Και μάλιστα, ακούσαμε έργα και προτάσεις που δεν είχαν ξαναειπωθεί. Αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή και πρόοδος.

BEST OF TOTHEMAONLINE