ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ: Στάση εργασίας και πομπή στο Υπ. Οικονομικών - ΄Τα εισοδήματα μειώθηκαν μέχρι και 95%'

ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ: Στάση εργασίας και πομπή στο Υπ. Οικονομικών - ΄Τα εισοδήματα μειώθηκαν μέχρι και 95%'

Σε στάση εργασίας προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (23/6) οι οδηγοί αστικών Ταξί Λευκωσίας, διαμαρτυρόμενοι για την μείωση των εισοδημάτων τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άντρος Ιωάννου

Η στάση εργασίας ξεκίνησε στις 07:00 με πομπή έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και είναι προγραμματισμένο να κρατήσει μέχρι και τις 11:00. Την ίδια στιγμή, επιτροπή του κλάδου επισκέφθηκε τα γραφεία των κομμάτων για διαβουλεύσεις.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Οδηγών Ταξί Λευκωσίας, Βασίλης Γιώτης, ανέφερε ότι τα εισοδήματα του κλάδου μειώθηκαν μέχρι και 95% ενώ παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα ακόμα και μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των αεροδρομίων.

Όσον αφορά τα αιτήματα των οδηγών ταξί, ο κ. Γιώτης ανέφερε ότι ‘ζητούμε από την κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο γιατί τα εισοδήματα είναι μηδενικά’, εννοώντας ότι θέλουν να συμπεριληφθούν στο νέο έκτακτο σχέδιο στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα (Τετάρτη 17/06).

Συμπλήρωσε δε, ότι ήδη υπήρξε συνάντηση με τον Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω έτσι ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία για να στείλει τις απαιτήσεις του κλάδου στο Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την στάση εργασίας στηρίζουν και σύνδεσμοι από άλλες επαρχίες, οι οποίοι προχώρησαν σε τοπικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE