Με ελικόπτερο στο Ισραήλ ο ΥΠΕΞ - Στο επίκεντρο οι σχέσεις των δύο χωρών και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Με ελικόπτερο στο Ισραήλ ο ΥΠΕΞ  - Στο επίκεντρο οι σχέσεις των δύο χωρών και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Η σύντομη αλλά σημαντική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Ισραήλ θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ και Κύπρου, αναφέρει ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, σε ανάρτησή του στο Twitter, με φωτογραφία από την άφιξη του κ. Χριστοδουλίδη στο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ με ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και την υποδοχή του από τον κ. Ασκενάζι.

"Κύπριε Υπουργέ Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδη καλωσορίσατε στο Ισραήλ. Είμαι χαρούμενος που σας φιλοξενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης αλλά σημαντικής επίσκεψής σας που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ και Κύπρου. Προσβλέπω να συζητήσω μαζί σας για την αυξημένη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και στον στρατηγικό τομέα", επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Ασκενάζι.

Όπως ανακοινώθηκε από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι δύο Υπουργοί, όσο και στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών, αναμένεται να ανασκοπηθεί ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις επί περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται, η συνάντηση πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Έτοιμη για μια ουσιαστική προεργασία πριν από την άτυπη πενταμερή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία αναμένει στην Κύπρο την άφιξη της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κα Ντι Κάρλο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και θα αναχωρήσει από το νησί, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Λονδίνο.

BEST OF TOTHEMAONLINE