ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για σύσταση ενιαίας υπηρεσίας επιθεωρήσεων

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για σύσταση ενιαίας υπηρεσίας επιθεωρήσεων

Το δρόμο για την Ολομέλεια πήρε το νομοσχέδιο Περί Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή εργασίας ολοκλήρωσε τη συζήτηση του θέματος επιφέροντας ορισμένες αλλαγές στο τελικό κείμενο.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Φακοντής, στο νόμο εντάχθηκε και η οικοδομική βιομηχανία και παραπέμψαμε δύο άρθρα του, που αφορούν τους βασικούς όρους απασχόλησης στον πίνακα 1 με €500 πρόστιμο και το δεύτερο που αφορά την ανάρτηση του καταλόγου στον δεύτερο πίνακα με €250 πρόστιμο. Το τελευταίο, είπε ήταν πρόταση της κυβέρνησης η οποία υιοθετήθηκε από όλα τα κόμματα πλην από τον ΔΗΣΥ που θα τοποθετηθεί,
 
Επί του τελικού κειμένου τοποθετήθηκαν το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και Οικολόγοι υπέρ, ενώ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, πρόσθεσε.
 
Εξάλλου, αναφορικά με τη συζήτηση της πρότασης νόμου για τις ληξιπρόθεσμες κοινωνικές εισφορές, ο κ. Φακοντής είπε πως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο εντός των επόμενων 15 ημερών.
 
Σημείωσε ότι η επιτροπή ζήτησε από το Υπουργείο όπως αποσταλεί άμεσα στην Βουλή έτσι ώστε μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από τη Νομική Υπηρεσία, η Επιτροπή να ολοκληρώσει την εξέταση του νόμου, έτσι ώστε να κατατεθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση το συντομότερο δυνατό.
 
Ο λόγος, εξήγησε, είναι ότι καθίσταται αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε λόγω των προβλημάτων της χρονιάς που διανύουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.
 
Σε σχέση με τον περί φωτογράφων Νόμο, ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι κατά τη συνεδρία θα γίνουν κάποιες αλλαγές επί του κειμένου και το θέμα θα επανέλθει εκ νέου για τελική τοποθέτηση.
 
Επί του τελικού κειμένου τοποθετήθηκαν το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και Οικολόγοι υπέρ, ενώ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top