ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιήσεις ΣΕΚ προς επιχειρήσεις: 'Δεν θα αποδεχθούμε αυθαιρεσίες στα σχέδια στήριξης'

Προειδοποιήσεις ΣΕΚ προς επιχειρήσεις: 'Δεν θα αποδεχθούμε αυθαιρεσίες στα σχέδια στήριξης'

H ΣΕΚ δια του Γενικού της Γραμματέα, Ανδρέα Μάτσα, «με απόλυτη σαφήνεια αλλά και με αυστηρότητα» προειδοποίησε την εργοδοτική πλευρά ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί ή να αποδεχτεί οποιανδήποτε αυθαιρεσία ή παρερμηνεία που θα επιχειρηθεί κατά την εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδίων που εκπονήθηκαν, στα πλαίσια της πολιτικής για τη διαχείριση της πανδημίας.

 Όπως αναφέρει ανακοίνωση της συντεχνίας, η Κυβέρνηση μέσα από τους περιορισμένους δημόσιους πόρους, στήριξε την επιχειρηματική δραστηριότητα υπό την αυστηρή προϋπόθεση της προστασίας της απασχόλησης.  Εκταμιεύθηκαν περισσότερο από €3 δισ. εκ των οποίων τα €2.5 δισ. πήγαν στην εργοδοτική πλευρά, η οποία αποδέχτηκε πως θα σεβαστεί τα συμφωνηθέντα, προσθέτει.

 «Αθέτηση των δεσμεύσεων ισοδυναμεί με ποινικό αδίκημα, γι’  αυτό όσοι με έπαρση αφήνουν να νοηθεί πως, θα υπάρξουν απολύσεις και μονομερείς ερμηνείες των σχεδίων, πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί. Δεν θα αποδεχτούμε καμία αυθαιρεσία και καμιά εκμετάλλευση των κυβερνητικών σχεδίων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΕΚ. 

 «Δεν πρόκειται», συνεχίζει η ΣΕΚ, «να αποδεχτούμε τη λογική της δημιουργίας κερδών μέσα από την εκμετάλλευση των σχεδίων, όπως έγινε κατά την προηγούμενη χρηματοοικονομική κρίση του 2013, όταν επιχειρήσεις πέτυχαν αύξηση της κερδοφορίας τους μέσα από τις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών, όπως πολύ εύστοχα αποφάνθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
 
Υπενθυμίζει επίσης τα όσα δήλωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας  ότι οι φορολογούμενοι πολίτες έβαλαν λεφτά, (μέσα και από επιπρόσθετο δανεισμό), για να στηρίξουν τον τόπο και την οικονομία, γι’ αυτό οι εργοδότες πρέπει να σεβαστούν και τα εργασιακά θέσμια και τη συλλογική διαπραγμάτευση και οπωσδήποτε το περιεχόμενο των συλλογικών συμβάσεων.
 
«Να σεβαστούν ακόμα και όλους εκείνους τους εργαζόμενους που είναι ανοργάνωτοι.  Η ΣΕΚ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και δεν θα διστάσει να καταγγείλει ονομαστικά εκείνους τους εργοδότες που παρανομούν ή αυθαιρετούν ή επιβάλλουν μειωμένους όρους απασχόλησης», τονίζει η συντεχνία και ζητά από το κράτος να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και εκεί όπου διαπιστώνει πως, υπάρχουν αυθαιρεσίες και παρανομίες σε βάρος της κυβερνητικής πολιτικής να παρεμβαίνει έγκαιρα, δραστικά και αυστηρά τιμωρητικά.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top