Ανήσυχος για την 1η Ιουλίου δηλώνει ο Οζερσάι

Ανήσυχος για την 1η Ιουλίου δηλώνει ο Οζερσάι

Ανήσυχος δήλωσε για το θέμα των αφίξεων από την Τουρκία στο ψευδοκράτος από την 1η Ιουλίου χωρίς καραντίνα ο Κουντρέτ Οζερσάι, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις που θα ισχύουν.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα, ο «υπεξ» είπε ότι όταν είχαν πάρει τις αποφάσεις τους αρχικά (στις 11 Ιουνίου) η κατάσταση στην Τουρκία όσον αφορά τον κορωνοϊό ήταν διαφορετική. Ωστόσο, πρόσθεσε, η αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία έχει καταστήσει υποχρεωτικό το να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις.
 
Συζητούν, πρόσθεσε, στο «υπουργικό συμβούλιο» εάν χρειάζεται να αλλάξουν την απόφαση που πήραν. «Στο θέμα της Τουρκίας η απόφαση που έχει ληφθεί δεν είναι καθησυχαστική». Για να γίνει αλλαγή, συνέχισε, χρειάζεται απόφαση του «υπουργικού».
 
Με τα δεδομένα ως έχουν σήμερα, δήλωσε ο κ. Οζερσάι είτε θα αλλάξει η ημερομηνία είτε μαζί με το τεστ PCR θα πρέπει να τεθούν και άλλα επιπρόσθετα μέτρα όπως να εφαρμοσθεί η καραντίνα.
 
O Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι οι διελεύσεις μέσω οδοφραγμάτων επιτράπηκαν και πάλι με βάση την εικόνα στη «νότια Κύπρο», σημειώνοντας ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα από τις 8 Ιουνίου που άνοιξαν τα αεροδρόμια της Δημοκρατίας.
 
Πρόσθεσε ότι οι προϋποθέσεις που έθεσε η ε/κ πλευρά στους Τ/κ, ενώ στα κατεχόμενα εδώ και δύο και πλέον μήνες δεν έχει εντοπισθεί κρούσμα κορωνοϊού, «είναι πολιτικές. Ενώ έχουν δώσει την δυνατότητα σε αφίξεις από χώρες που έχουν κρούσματα σε εμάς βάζουν προϋποθέσεις που δημιουργούν δυσκολίες και προβλήματα στην οικονομία».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE