Ιράν: Συλλήψεις για την πώληση μωρών μέσω Instagram

Ιράν: Συλλήψεις για την πώληση μωρών μέσω Instagram

Στη σύλληψη τριών ανθρώπων προχώρησε η αστυνομία του Ιράν, μετά από υποψίες ότι πουλούσαν βρέφη μέσω του Instagram, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο «Isna».

«Τρεις άνθρωποι, που ήθελαν να πουλήσουν δύο μωρά, συνελήφθησαν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης Χουσέιν Ραχίμι. Το ένα από τα μωρά ήταν 20 ημερών και το άλλο δύο μηνών, διευκρίνισε ο αξιωματικός.

Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για «διαφημίσεις σχετικά με την πώληση μωρών στο Instagram». Οι φωτογραφίες των μωρών είχαν κοινοποιηθεί σε 10-15 λογαριασμούς στον μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε μωρό ήδη είχε αγοραστεί έναντι 50-100 εκατομμυρίων ριάλ (226-450 ευρώ) προτού επιχειρήσουν να το πουλήσουν έναντι ενός ποσού 400-500 εκατομμυρίων ριάλ (περίπου 1.800 και 2.250 ευρώ), σύμφωνα με τον κ. Ραχίμι, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Τη φροντίδα των παιδιών ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το εν λόγω πρακτορείο, ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες υποστήριξε ότι ήταν άνεργος και χωρίς χρήματα και είχε ρόλο μεσάζοντα.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.