Σοβαρή καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες μέσα από τα social media, αφού επαναπατρισθέντες από χώρες στην κατηγορία «Γ» οφείλουν να πληρώσουν (πλέον) για ξενοδοχείο χωρίς αυτοί να έχουν ενημερωθεί αρμοδίως πριν την αναχώρηση τους για επιστροφή στην Κύπρο.
Του Στέλιου Στυλιανού
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα «ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ» νεαρός συμπατριώτης μας, επιστρέφοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενημερώθηκε μετά την εξέταση που του έγινε για κορωνοϊό ότι θα πρέπει να διαμείνει σε συγκεκριμένα ξενοδοχείο που του υπέδειξαν οι αρμόδιες Αρχές, το οποίο και θα έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη του.
Ο εν λόγω νεαρός αφού κατέβαλε τα 60 ευρώ για διαμονή και τρία γεύματα, μια ομολογουμένως χαμηλή τιμή, ενημερώθηκε ότι οι εξετάσεις από τα δείγματα της πτήσης δεν είχαν ολοκληρωθεί και θα έπρεπε να παραμείνει για δεύτερο βράδυ στο ξενοδοχείο καταβάλλοντας το ίδιο ποσό, με τον ίδιο να ισχυρίζεται (στην ανάρτησή του) ότι είναι ορφανός και άνεργος και δεν έχει να πληρώσει.
Μάλιστα, μέλη της ίδιας ομάδας, προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν, πληρώνοντας αυτοί για τα 60 ευρώ της διαμονής, ενώ μετά από σχετική παρέμβαση του ξενοδόχου, οι επιβάτες της πτήσης έλαβαν τελικά «εξιτήριο» μετά από διαβεβαιώσεις ότι όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά το πρωί της Πέμπτης 25/6.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι το γεγονός ότι από τη μία, πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ακόμα για την πληρωμή του ξενοδοχείου, ενώ φαίνεται πως απουσιάζει και ο μηχανισμός μεταξύ ξενοδόχων και πολιτών με αποτέλεσμα να δημιουργείται αχρείαστη ένταση.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, όταν πελάτης αρνείται να πληρώσει για τη διαμονή στο ξενοδοχείο οι οδηγίες από το Υπουργείο είναι να κληθεί η Αστυνομία, κάτι που η μεγάλη μερίδα των ξενοδόχων – και προς τιμήν τους- αρνούνται να πράξουν.
Βλέπετε, υπάρχουν και αυτοί οι συμπατριώτες μας που δυστυχώς δεν διαθέτουν αυτά τα 60 ευρώ και θα έπρεπε να υπάρχει μια ρύθμιση, αναφορικά με ειδικές ομάδες πληθυσμού, με πολύ χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα ώστε να διαμένουν δωρεάν και τα έξοδα να καλύπτονται από το αρμόδιο Υπουργείο, που «διαλαλεί» ότι πρόθυμα θα πληρώσει για όλα τα έξοδα οποιουδήποτε τουρίστα φτάσει στην Κύπρο και διαγνωστεί με κορωνοϊό.
Να συμπληρώσουμε, ότι αν στην πτήση υπάρχει ύποπτο κρούσμα, στο οποίο θα γίνει και επιβεβαιωτικό τεστ, οι κοντινοί του επιβάτες, (δίπλα, πίσω, αριστερά και δεξιά σειρά) θα παραμείνουν προληπτικά σε καραντίνα για άλλες 48 ώρες καταβάλλοντας ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό.
Είναι στενάχωρο το γεγονός οι αρμόδιες Αρχές να βάζουν σε αυτή τη πολύ δύσκολη θέση, τόσο τους ξενοδόχους που χωρίς αντιρρήσεις δέχονται να φιλοξενήσουν επαναπατρισθέντες, όσο και τους συμπατριώτες μας που ενδεχομένως για τους δικούς τους λόγους, αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια
• Αζερμπαϊτζάν: Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο
• «Αλμυρό» βούτυρο: Γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβό - Εκτόξευση των τιμών σε όλη την Ευρώπη
• Google: Ξεκινά την παρακολούθηση όλων των συσκευών σε 8 εβδομάδες
• Αυτός είναι ο Κύπριος στη λίστα με τα αγαπημένα τραγούδια του Ομπάμα για το 2024
• Αριστοτέλους - Εφραίμ: Η μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά τους και οι ευχές τους
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις