Μείωση 30% στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο

Μείωση 30% στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο

Σημαντική αλλά αναμενόμενη μείωση καταγράφηκε στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο 2020, τον δεύτερο μήνα κατά τον οποίο συνέχισαν να εφαρμόζονται στην Κύπρο τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τον Απρίλιο 2020, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου μειώθηκε κατά 30,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και έφτασε στις 79,6 μονάδες (βάση 2015=100). Για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 4,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.
 
Επίσης σύμφωνα πάντα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, κατά τον Απρίλιο 2020, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου μειώθηκε κατά 28,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, και έφτασε στις 82,4 μονάδες (βάση 2015=100). Για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 4,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις των αρμόδιων Υπουργείων σε σχέση με τις αποζημιώσεις όσων έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE