ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόλλων – Αλέφαντος: Μία ΤΡΟΜΕΡΗ ιστορία από την προετοιμασία στη Γιουγκοσλαβία το καλοκαίρι του 1986

Απόλλων – Αλέφαντος: Μία ΤΡΟΜΕΡΗ ιστορία από την προετοιμασία στη Γιουγκοσλαβία το καλοκαίρι του 1986

Ο Ελλαδίτης προπονητής, Νίκος Αλεφαντος, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή την Τρίτη 23 Ιουνίου σε ηλικία 81 ετών, ήταν γνωστό τοις πάσι πως ήταν πολύ προληπτικός και… δεν το έκρυβε άλλωστε.

Κατά καιρούς είχαν διαρρεύσει και δημοσιευτεί διάφορες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον θρυλικό Ελλαδίτη προπονητή και μία από αυτές που διαβάσαμε την Τετάρτη 24/06 από τη σελίδα «Apollon1954 Retro Stories», μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση!

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο συντάκτης, την περίοδο που ο Απόλλωνας έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην ενωμένη τότε Γιουγκοσλαβία το καλοκαίρι του 1986 και την ευθύνη της προετοιμασίας για 15 ημέρες την είχε ο Νίκος Αλέφαντος, η Λεμεσιανή ομάδα είχε κλείσει φιλικό παιχνίδι με την Βαρντάρ του Τόνι Σαβέβσκι.

Κατά την έξοδο της αποστολής από το ξενοδοχείο, είδαν να τελείται ένας γάμος και ο εξαιρετικά προληπτικός “Αλέ”, άρχισε να κατεβάζει… «Θεούς και Δαίμονες», αντιμετωπίζοντας το γεγονός σαν μεγάλη γρουσουζιά!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη διήγηση, έλεγε στον τότε έφορο Αντώνη_Κακουλλή, να μην πάνε να παίξουν στο φιλικό, γιατί θα χάσουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο πριν μπει η αποστολή του Απόλλωνα στο λεωφορείο που θα τη μετέφερε στο γήπεδο για το ματς, διαπίστωσαν ότι ένα από τα λάστιχα, άρχισε να… ξεφουσκώνει!

Τότε ο Αλέφαντος άρχισε να ωρύεται και να λέει: «Να τα, σας τα ΄λεγα εγώ, αρχίσαμε ήδη».

Υπάρχει όμως και συνέχεια…

Αφού αλλάχτηκε το λάστιχο με τη ρεζέρβα, η αποστολή επιβιβάστηκε και ξεκίνησε το λεωφορείο τη μακρινή του διαδρομή. Και ξαφνικά, άρχισαν καταρρακτώδεις βροχές στα μέσα του καλοκαιριού!

Τότε ο Αλέφαντος πήρε ξανά φόρα και άρχισε να λέει μεταξύ άλλων: «Δεν σας τα έλεγα; Που πάμε τώρα να αγωνιστούμε με τέτοια γρουσουζιά;».

Η διήγηση όμως της σελίδας Apollon1954 Retro Stories, δεν σταματά εδώ…

Μπαίνοντας λοιπόν στο χωριό, αντίκρισαν μία κηδεία. Μαυροφορεμένες να κλαίνε, φέρετρο, περιφορά του νεκρού. Και ξαφνικά, άλλαξε η διάθεση του Αλέφαντου, ο οποίος είπε: «Ευτυχώς, τώρα μάλιστα, θα πάμε_καλά».

Όπως κι έγινε! Ο Απόλλωνας έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Βαρντάρ και ο ιδιόρρυθμος Ελλαδίτης τεχνικός, δεν περίμενε ότι η ομάδα που δεν αποτελούταν τότε από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, θα μπορούσε να παίξει τέτοιο ποδόσφαιρο!

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να ενθουσιάζεται και έδειχνε πως ήθελε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ…

Μία πραγματικά, απίστευτη ιστορία…

Πληροφορίες και κεντρική φωτογραφία: Από τη σελίδα «Apollon1954 Retro Stories» στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν ο Αλέφαντος έκανε προετοιμασία με τον Απόλλωνα, αλλά… μετάνιωσε και δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του!

The post Απόλλων – Αλέφαντος: Μία ΤΡΟΜΕΡΗ ιστορία από την προετοιμασία στη Γιουγκοσλαβία το καλοκαίρι του 1986 appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τα αποτελέσματα ανά κόμμα στη Γαλλία - Πώς κατανέμονται οι έδρες

Τα αποτελέσματα ανά κόμμα στη Γαλλία - Πώς κατανέμονται οι έδρες

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του κάθε κόμματος μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top