ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πως ήταν η Κύπρος στο πρωτάθλημα του 1990 – Ρετρό μαλλί Γκόγκιτς, λίρες και όχι μόνο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πως ήταν η Κύπρος στο πρωτάθλημα του 1990 – Ρετρό μαλλί Γκόγκιτς, λίρες και όχι μόνο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από το βράδυ της Πέμπτης, 25 Ιουνίου 2020 η Λίβερπουλ πανηγυρίζει το πρωτάθλημα στην Αγγλία, 30 χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο πρωταθλήματος! Πως ήταν όμως η Κύπρος πριν από 30 χρόνια;

Ρετρό φωτογραφίες με Γκόγκιτς, Σαλαμίνα, Γιώργο Βασιλείου και… λίρες. Ψάξαμε και βρήκαμε μερικά στοιχεία από το μακρινό 1990, όταν δηλαδή η Λίβερπουλ κατακτούσε το 18ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Λίγοι περίμεναν ότι θα έπρεπε να περιμένει 30 ολόκληρα χρόνια και μια… πανδημία μετά για να πανηγυρίσει.

Πάμε να δούμε μερικά στοιχεία από το μακρινό 1990 στην Κύπρο:

– Πρωταθλητής Κύπρου το 1990 ήταν ο ΑΠΟΕΛ κατακτώντας τότε το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

– Το Κύπελλο είχε κατακτήσει η Νέα Σαλαμίνα, η οποία επικράτησε στον τελικό της Ομόνοιας με 3-2 στο Τσίρειο στάδιο.

– Πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Σίνισα Γκόγκιτς με 19 τέρματα. Μπόνους και το… ρετρό μαλλί του Γκόγκιτς!

– Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος εκλέχθηκε το 1988 ως ο 3ος πρόεδρος της Κύπρου μετά τον Αρχιεπίσκοπο Μακάρειο και τον Σπύρο Κυπριανού.

– Στην κυπριακή τηλεόραση υπήρχε μόνο το κρατικό κανάλι, το ΡΙΚ. Πιο μετά το 1992 ιδρύθηκε ο Λόγος και ακολούθησαν τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια.

– Ακόμη πληρώναμε με… λίρες!

The post ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πως ήταν η Κύπρος στο πρωτάθλημα του 1990 – Ρετρό μαλλί Γκόγκιτς, λίρες και όχι μόνο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top