LIKE ONLINE

Περί παραίτησης του Κώστα Κληρίδη -«Αυτή είναι η αντικειμενικότητα που επικαλείται;» - VIDEO

Περί παραίτησης του Κώστα Κληρίδη -«Αυτή είναι η αντικειμενικότητα που επικαλείται;» - VIDEO

Τις θέσεις μας για τον Κώστα Κληρίδη εκφράσαμε με αφορμή την επιστολή παραίτησής του, στην εκπομπή Themaτοφύλακας.

Μεταξύ άλλων είπαμε ότι «ο κ. Κώστας Κληρίδης μας προβλημάτισε κατά τη θητεία του. Θα μας μείνει αλησμόνητος ο άδικος διασυρμός του Ανδρέα Κυριάκου, του πρώην Υπαρχηγού Αστυνομίας.

Διόρισε ποινικούς ανακριτές για να ανακαλύψουν ποιος από την Αστυνομία διέρρευσε στον υπόκοσμο την πληροφορία ότι έρχονταν Σέρβοι εκτελεστές στην Κύπρο και τελικά βρέθηκε να διώκει έναν αξιοπρεπή αξιωματικό της Αστυνομίας.

Στη βάση υποψίας ότι ο κ. Κυριάκου θα μπορούσε να διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε. ότι η Αστυνομία έκανε γκάφα, αποφάσισε να τον διώξει ποινικά. Η ποινική έρευνα ξέφυγε από το στόχο κι αντί να στοχεύει στη διαφθορά δημιουργήθηκε η εντύπωση βάσει των γεγονότων ότι στόχευε στο πώς να βγει από τη μέση ο Ανδρέας Κυριάκου.

Το προβληματικό της υπόθεσης του πρώην Υπαρχηγού φάνηκε και στα δικαστήρια. Κανείς δικαστής δεν ήθελε να εκδικάσει την υπόθεση. Ο ένας δικαστής την παρέπεμψε σε άλλη συνάδελφό του επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ η δικαστής που την είχε αναλάβει, στη βάση απόφασής της, παρέπεμψε την υπόθεση ξανά στον συνάδελφό της.

Εδώ να σημειωθεί ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έδιδε το πόρισμα των ποινικών ανακριτών στον κατηγορούμενο (σ.σ. παρά μόνο κάποια αποσπάσματα) και χρειάστηκε να γίνει δίκη εντός δίκης και να κληθεί εν τέλει το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει.

Τελικά η υπόθεση αποσύρθηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα να δηλώνει ότι ο Ανδρέας Κυριάκου δεν αθωώθηκε...

Αυτή είναι η αντικειμενικότητα που επικαλείται και στη σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Κληρίδης; Την απάντηση την αφήνουμε στην κρίση σας».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top