ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Αστυνομία συστήνει στους πολίτες προσοχή στις τηλεφωνικές κλήσεις από αριθμούς εξωτερικού

Η Αστυνομία συστήνει στους πολίτες προσοχή στις τηλεφωνικές κλήσεις από αριθμούς εξωτερικού

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στους πολίτες η Αστυνομία, για προστασία από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις από χώρες του εξωτερικού που ενδεχομένως να αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων και τους καλεί όπως αποφεύγουν να καλούν πίσω αυτούς τους αριθμούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο αναφέρεται ότι σύμφωνα με κάποιες αναφορές που έχουν γίνει στην Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολίτες έχουν δεχθεί αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς χωρών του εξωτερικού.

Σκοπός παρόμοιων τηλεφωνικών κλήσεων από χώρες του εξωτερικού που έγιναν και στο παρελθόν, όπως διαπιστώθηκε, ήταν να αναγκάσουν τους πολίτες που δέχονταν τις κλήσεις, να καλούν τηλεφωνικά στους ύποπτους τηλεφωνικούς αριθμούς, με αποτέλεσμα να γίνεται υπερχρέωση των τηλεφωνικών τους λογαριασμών και οι δράστες να αποσπούν τα χρήματα των τηλεφωνικών χρεώσεων.

Δεν αποκλείεται οι τηλεφωνικές κλήσεις από χώρες του εξωτερικού που γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα, να είναι κακόβουλες με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό που δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις από τέτοιους άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς.

Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη καλέσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς, μετά από αναπάντητη κλήση που δέχθηκαν, προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό τους παροχέα, για έλεγχο της χρέωσης του τηλεφωνικού λογαριασμού τους και όπου διαπιστωθεί απόσπαση χρημάτων, να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top