Υπενθυμίζεται πώς μετά από απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, δε θα παραχωρούνται πλέον διευκολύνσεις για παραχώρηση ευρωπαϊκών ή άλλων δανείων, δε θα επιδοτούνται ενοίκια και θα διαφοροποιηθεί προς τα πάνω το ύψος των διδάκτρων.
Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι ζήτημα υπάρχει με τους φοιτητές οι οποίοι είναι τελειόφοιτοι, έχουν εγγραφεί στα βρετανικά πανεπιστήμια και θα ξεκινούσαν σπουδές το 2021-2022, καθώς θα πρέπει να εκπληρώσουν πρώτα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Για τους υφιστάμενους φοιτητές και αυτούς που θα πάνε φέτος, δεν θα ισχύσει το νέο καθεστώς.
Ο Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι γίνονται διαβουλεύσεις και ότι η στόχευση του Υπουργείο είναι να επιτύχει μια διμερή συμφωνία εξαίρεσης γι’ αυτούς τους φοιτητές, στα πλαίσια των διαχρονικών και ιστορικών σχέσεων που έχει η Κύπρος με το Ηνωμένο Βασίλειο. Μίλησε επίσης για την συμμετοχή της Κύπρου στα κράτη της Κοινοπολιτείας.
Τόνισε, όμως, ότι δεν μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να δώσει αναστολή σε αυτούς τους στρατεύσιμους, καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.