ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: 'Στην προσωρινή μείωση της ΑΗΚ οφείλονται οι χαμηλότεροι λογαριασμοί'

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: 'Στην προσωρινή μείωση της ΑΗΚ οφείλονται οι χαμηλότεροι λογαριασμοί'

Οι μειώσεις που φάνηκαν στους λογαριασμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου του Απριλίου - Μαΐου 2020  "οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην προσωρινή μείωση κατά 10% που εξαγγέλθηκε από την ΑΗΚ με την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕΚ) και δεν υπάρχει οποιαδήποτε μείωση στο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που είναι η βασικότερη επιβάρυνση" αναφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Σε ανακοίνωσή του προσθέτει πως "ανέμενε ότι, τρεις μήνες μετά την κατρακύλα των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η τιμή του κόστους παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωνόταν, όχι μόνο προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και ολόκληρης της βιομηχανίας".

Συνεχίζει αναφέροντας ότι "δεν μπορούν να εξηγηθούν οι δημόσιες δηλώσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και του Υπουργού Ενέργειας πριν από δυο περίπου μήνες ότι η ΑΗΚ εξασφάλισε φθηνά φορτία καυσίμων και οι καταναλωτές να αναμένουν το όφελος από τις μειωμένες τιμές".

Και αυτό γιατί, "δυο μήνες μετά δεν υπάρχει οποιαδήποτε μείωση στους λογαριασμούς των καταναλωτών που να οφείλεται στη μείωση του κόστους παραγωγής", καταλήγει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE