Πτώση 10,6% βιομηχανικής παραγωγής το πρώτο τετράμηνο - 35,3% τον Απρίλιο λόγω κορωνοϊού

Πτώση 10,6% βιομηχανικής παραγωγής το πρώτο τετράμηνο - 35,3% τον Απρίλιο λόγω κορωνοϊού

Πτώση της τάξης του 10,6% παρουσίασε ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το πρώτο τετράμηνο του 2020 σε ετήσια βάση, ενώ τον Απρίλιο, το δεύτερο μήνα εφαρμογής των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού η πτώση ήταν 35,3%, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τη Δευτέρα (29/6).

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Απρίλιο φέτος ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής υπολογίζεται στις 79,0 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας μείωση 35,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, ο δείκτης παρουσίασε μείωση 10,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Στον τομέα της μεταποίησης, τον Απρίλιο 2020 ο δείκτης έφτασε τις 83,2 μονάδες, σημειώνοντας μείωση 37,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, ο τομέας της μεταποίησης παρουσίασε μείωση 10,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας μετά την εντολή Νετανιάχου

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας μετά την εντολή Νετανιάχου

«Κύμα» βομβαρδισμών από ισραηλινά αεροσκάφη πλήττουν την πόλη της Γάζας, λίγη ώρα αφότου το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πραγματοποιήσει αμέσως σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων της εκεχειρίας από τη Χαμάς.