Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο οδηγός του οχήματος που προσέκρουσε σε κιγκλίδωμα - Δείτε φωτογραφία
Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο με θύμα 62χρονο αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο Κύπρου.
Η ΕΕ δεν θα εκβιαστεί από την Τουρκία σε σχέση με την Κύπρο και τα σύνορα της Κύπρου είναι επίσης ευρωπαϊκά σύνορα, δήλωσε την Τρίτη (30/6) ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας την Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της κυπριακής Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με καλή πίστη τη θαλάσσια οριοθέτηση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Manfred Weber δήλωσε ότι "οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν συνέχεια αυτού που συνέβαινε με την Κύπρο εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί για ακόμη περισσότερη κλιμάκωση. Οι ανησυχίες της Κύπρου είναι και δικές μας ανησυχίες και της συμπαραστεκόμαστε για άλλη μια φορά με αλληλεγγύη. Η ομάδα του ΕΛΚ επαναλαμβάνει ότι οι κάτοικοι Κύπρου είναι επίσης Ευρωπαίοι και δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ο εκβιασμός".
"Πρέπει να υπενθυμίσουμε στην Τουρκία ότι τα πιο εποικοδομητικά στοιχεία της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας έχουν επιτευχθεί όχι μέσω της διπλωματίας των κανονιοφόρων αλλά μέσω ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού διαλόγου και της επιδίωξης βελτίωσης των σχέσεων γειτονίας. Οτιδήποτε άλλο θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε αυτήν την ευμετάβλητη περιοχή. Καλούμε λοιπόν την Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της κυπριακής Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με καλή πίστη τη θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ των σχετικών ακτών τους. Έτσι λειτουργεί το διεθνές δίκαιο", επαναλαμβάνει ο M.Weber.
Το ΕΛΚ στοχεύει να συμπεριλάβει μια συζήτηση για την Τουρκία κατά την ολομέλεια του Ιουλίου. Το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη στη διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις