ΕΛΛΑΔΑ

Τελεσίδικα ένοχος για ρατσιστικό λόγο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Τελεσίδικα ένοχος για ρατσιστικό λόγο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Ένοχο έκρινε ο Άρειος Πάγος τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.

Η υπόθεση αφορούσε κείμενο του Αμβροσίου, στο οποίο προέτρεπε τους πιστούς «να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους» χαρακτηρίζοντάς τους άτομα «με διανοητική διαταραχή».

Ο Αμβρόσιος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα δύο αδικήματα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος και τη ρητορική μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Ωστόσο, άσκησε αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, για την οποία εξέδωσε σήμερα τη σχετική απόφαση ο Άρειος Πάγος.

Ο Άρειος Πάγος τελικά δέχθηκε την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο Αμβρόσιος σε όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top