Τελεσίδικα ένοχος για ρατσιστικό λόγο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Τελεσίδικα ένοχος για ρατσιστικό λόγο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Ένοχο έκρινε ο Άρειος Πάγος τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.

Η υπόθεση αφορούσε κείμενο του Αμβροσίου, στο οποίο προέτρεπε τους πιστούς «να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους» χαρακτηρίζοντάς τους άτομα «με διανοητική διαταραχή».

Ο Αμβρόσιος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα δύο αδικήματα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος και τη ρητορική μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Ωστόσο, άσκησε αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, για την οποία εξέδωσε σήμερα τη σχετική απόφαση ο Άρειος Πάγος.

Ο Άρειος Πάγος τελικά δέχθηκε την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο Αμβρόσιος σε όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE