ΕΛΛΑΔΑ: Τελεσίδικα ένοχος για ρατσιστικό λόγο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος

ΕΛΛΑΔΑ: Τελεσίδικα ένοχος για ρατσιστικό λόγο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Ένοχο έκρινε ο Άρειος Πάγος τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.

Η υπόθεση αφορούσε κείμενο του Αμβροσίου, στο οποίο προέτρεπε τους πιστούς «να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους» χαρακτηρίζοντάς τους άτομα «με διανοητική διαταραχή».

Ο Αμβρόσιος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα δύο αδικήματα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος και τη ρητορική μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Ωστόσο, άσκησε αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, για την οποία εξέδωσε σήμερα τη σχετική απόφαση ο Άρειος Πάγος.

Ο Άρειος Πάγος τελικά δέχθηκε την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο Αμβρόσιος σε όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ομόφωνα αποδεκτή η αναπομπή του ΠτΔ για απόκτηση μετοχών από πρώην αξιωματούχους

Ομόφωνα αποδεκτή η αναπομπή του ΠτΔ για απόκτηση μετοχών από πρώην αξιωματούχους

Ομόφωνα ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής την αναπομπή του νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αφορά τον έλεγχο της ανάληψης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από πρώην κρατικούς αξιωματούχους και δημόσιους υπαλλήλους, ενσωματώνοντας τροποποιήσεις που σχετίζονται κυρίως με την απόκτηση μετοχών.

BEST OF TOTHEMAONLINE