ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Μονομαχία ΑΗΚ και Δρουσιώτη για τις τιμές του ρεύματος -'Δεν υπήρχε μείωση ούτε κατά μισό σεντ'

ΚΥΠΡΟΣ: Μονομαχία ΑΗΚ και Δρουσιώτη για τις τιμές του ρεύματος -'Δεν υπήρχε μείωση ούτε κατά μισό σεντ'

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Κυπριακού Σύνδεσμου Καταναλωτών και της ΑΗΚ σχετικά με τις τιμολογήσεις των λογαριασμών ρεύματος.

Επιμέλεια: Άντρος Ιωάννου

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή 'Πρωϊνό δρομολόγιο', η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι τα πρώτα φορτία που παραλήφθηκαν με χαμηλές τιμές από την ΑΗΚ, παραγγέλθηκαν από τις αρχές Μαρτίου και αποθηκεύτηκαν στις δεξαμενές της ΑΗΚ ένα μήνα αργότερα.

Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, τα νέα καύσιμα προστέθηκαν στις δεξαμενές της ΑΗΚ, ωστόσο, προϋπήρχαν καύσιμα από προηγουμένως και τα οποία αγοράστηκαν σε πιο ακριβές τιμές και ως εκ τούτου συνυπολογίζεται το κόστος.

Σημείωσε δε, ότι από την 1η Απριλίου γίνεται 10% έκπτωση για τους διμηνιαίους πελάτες κάτι που θα κρατήσει μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι από τον Ιούλιο θα υπάρχουν μειωμένοι λογαριασμοί κατά 15% σε σχέση με τα τιμολόγια του Μαϊου. Αυτό όπως διευκρίνησε, οφείλεται στη μείωση της τιμής των υγρών καυσίμων που έχουν αγοραστεί από την ΑΗΚ.

Την ίδια στιγμή, η κ. Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι η έκπτωση της τάξης του 10% για 4 μήνες, αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης πέραν των 20 εκ. ευρώ που επιστρέφεται στην οικονομία της Κύπρου. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διακινήσεις στο κόστος της ΑΗΚ είναι ρυθμιζόμενες, ενώ τα έσοδα είναι ελεγχόμενα από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν υπερβολικές χρεώσεις.

Αντίθετη άποψη, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ' για τα τιμολόγια που ξεκινούν στις 24 Μαρτίου και κλείνουν 25 Μαϊου, δεν υπήρχε οποιαδήποτε μείωση ούτε κατά μισό σεντ'.

Παράλληλα, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι ο μέσος καταναλώτης πληρώνει γύρω στα 15 με 16 σεντ περισσότερα ως αντιστάθμισμα του προστίμου που επιβάλλει η ΕΕ, αφού ως Κύπρος δεν πιάσαμε τον στόχο μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όπως τόνισε, κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν τις δικές τους αδυναμίες και ανικανότητες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top