Περιοχές της επαρχίας Πάφου με περιβαλλοντικά ζητήματα επισκέφθηκε ο Περδίκης

Περιοχές της επαρχίας Πάφου με περιβαλλοντικά ζητήματα επισκέφθηκε ο Περδίκης

Τα “παθήματα δεν μας έγιναν μαθήματα”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πάφο.

 

Ο  Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνοδευόμενος από τον Επαρχιακό Γραμματέα Πάφου του Κινήματος Ανδρέα Ευλαβή, επισκέφτηκε το απόγευμα την Πάφο προκειμένου να επισκεφτεί τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης και στην παραλιακή περιοχή της Πάφου, όπου έχουν εντοπιστεί -όπως είπε- παρανομίες και επεμβάσεις στο περιβάλλον.

Σε δηλώσεις του ο κ. Περδίκης ανέφερε πως επισκέφτηκε περιοχές όπου έχουν κοπεί αιωνόβια δέντρα κυπαρίσσια και τρεμιθιές, ενώ στην περιοχή της Πέγειας και Χλώρακας τις παρεμβάσεις που έγιναν στην ζώνη προστασίας της παραλίας. 

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αποτελεί θλιβερό γεγονός η καταστροφή του πρασίνου και η παρέμβαση στις παραλίες στο όνομα της ανάπτυξης. 

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως οι παρεμβάσεις αποτελούν παγκύπριο  φαινόμενο, σημειώνοντας ωστόσο πως για να καταστρέψεις κάτι πρέπει και να το έχεις και η Πάφος έχει ομορφιές, πράσινο και ακτές για  αυτό υπάρχουν περιθώρια καταστροφής, συμπλήρωσε. 

Το γεγονός, είπε, ότι δεν εντοπίζονται σε κάποιες άλλες περιοχές τέτοια φαινόμενα είναι γιατί έχουν ήδη καταστραφεί. 

Είναι κρίμα, συνέχισε, “σε μια Επαρχία όπως είναι η Πάφος, που έχει ακόμα ομορφιές και μπορεί να τραβήξει τον κόσμο και να αποτελέσει πόλο έλξης, να αντιγράφει τα παραδείγματα, άλλων πόλεων και άλλων Επαρχιών και να οδηγείται στην αποψίλωση του πρασίνου και στην καταστροφή της ομορφιάς». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η πρώτη ενημέρωση από τις Βάσεις - Σε ετοιμότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Διευρύνεται το μέτωπο στη Μέση Ανατολή

LIVE: Η πρώτη ενημέρωση από τις Βάσεις - Σε ετοιμότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Διευρύνεται το μέτωπο στη Μέση Ανατολή

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE