Περιοχές της επαρχίας Πάφου με περιβαλλοντικά ζητήματα επισκέφθηκε ο Περδίκης

Περιοχές της επαρχίας Πάφου με περιβαλλοντικά ζητήματα επισκέφθηκε ο Περδίκης

Τα “παθήματα δεν μας έγιναν μαθήματα”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πάφο.

 

Ο  Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνοδευόμενος από τον Επαρχιακό Γραμματέα Πάφου του Κινήματος Ανδρέα Ευλαβή, επισκέφτηκε το απόγευμα την Πάφο προκειμένου να επισκεφτεί τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης και στην παραλιακή περιοχή της Πάφου, όπου έχουν εντοπιστεί -όπως είπε- παρανομίες και επεμβάσεις στο περιβάλλον.

Σε δηλώσεις του ο κ. Περδίκης ανέφερε πως επισκέφτηκε περιοχές όπου έχουν κοπεί αιωνόβια δέντρα κυπαρίσσια και τρεμιθιές, ενώ στην περιοχή της Πέγειας και Χλώρακας τις παρεμβάσεις που έγιναν στην ζώνη προστασίας της παραλίας. 

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αποτελεί θλιβερό γεγονός η καταστροφή του πρασίνου και η παρέμβαση στις παραλίες στο όνομα της ανάπτυξης. 

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως οι παρεμβάσεις αποτελούν παγκύπριο  φαινόμενο, σημειώνοντας ωστόσο πως για να καταστρέψεις κάτι πρέπει και να το έχεις και η Πάφος έχει ομορφιές, πράσινο και ακτές για  αυτό υπάρχουν περιθώρια καταστροφής, συμπλήρωσε. 

Το γεγονός, είπε, ότι δεν εντοπίζονται σε κάποιες άλλες περιοχές τέτοια φαινόμενα είναι γιατί έχουν ήδη καταστραφεί. 

Είναι κρίμα, συνέχισε, “σε μια Επαρχία όπως είναι η Πάφος, που έχει ακόμα ομορφιές και μπορεί να τραβήξει τον κόσμο και να αποτελέσει πόλο έλξης, να αντιγράφει τα παραδείγματα, άλλων πόλεων και άλλων Επαρχιών και να οδηγείται στην αποψίλωση του πρασίνου και στην καταστροφή της ομορφιάς». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE