Τηλεφωνική επικοινωνία Μπορέλ – Ακιντζί το βράδυ της Τετάρτης : Συζήτησαν το θέμα των υδρογονανθράκων

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπορέλ – Ακιντζί το βράδυ της Τετάρτης :  Συζήτησαν το θέμα των υδρογονανθράκων

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τετάρτης (1/7) ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζεπ Μπορέλ, μετά από πρωτοβουλία του κ. Μπορέλ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση από το γραφείο του Μουσταφά Ακιντζί που εκδόθηκε το βράδυ της Τεταρτης , η τηλεφωνική συνομιλία διήρκεσε μισή ώρα και ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε στον κ. Μπορέλ την ενόχληση του ίδιου και της τ/κ κοινότητας γιατί κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, δεν συναντήθηκε με τον ίδιο.

Του υπενθύμισε, όπως αναφέρεται, ότι στο παρελθόν ο κ. Ακιντζί είχε συναντηθεί με τους τότε Πρόεδρο της Κομσιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, Πρόεδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτζ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και την Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, είτε στο χώρο του αξιώματός του (ΣΣ: εννοεί το γραφείο του) είτε στο εξωτερικό.

Ο κ. Ακιντζί του εξέφρασε την λύπη του γιατί κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Μπορέλ δεν συναντήθηκε μαζί του «πηγαίνοντας στη βόρεια Κύπρο» λέγοντας πως με την πρώτη ευκαιρία θα πρέπει «να επανορθώσουν αυτή την παράλειψη».

Ο κ. Ακιντζί επανέλαβε στον κ. Μπορέλ την πρότασή του για το θέμα των υδρογονανθράκων που είχε καταθέσει στις 13 Ιουλίου 2019 «με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι με αυτή, δημιουργείται μια πλατφόρμα διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με την επίβλεψη της ΕΕ. Αναμένει, είπε ο Τ/κ ηγέτης, πως η ΕΕ θα στηρίξει την εν λόγω πρόταση ώστε να αρθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Για την λύση του Κυπριακού, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε στον κ. Μπορέλ ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί με την ΕΕ σε κάθε στάδιο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε στον κ. Ακιντζί ότι είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε την άποψη ότι και οι δύο πλευρές στο νησί έχουν δικαίωμα σε αυτόν τον πλούτο ενώ μετέφερε και την επιθυμία του το επόμενο διάστημα να συνεργαστούν μέσω διαλόγου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα 2.0: Η νίκη στη Βουλή, οι νέες συμμαχίες και τα μηνύματα για το 2028

Αννίτα 2.0: Η νίκη στη Βουλή, οι νέες συμμαχίες και τα μηνύματα για το 2028

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής δεν αποτελεί απλώς μια προσωπική πολιτική επιτυχία. Η πρώτη μεγάλη κοινοβουλευτική αναμέτρηση μετά τις βουλευτικές εκλογές, λειτούργησε ως ένα άτυπο τεστ συμμαχιών, ισορροπιών και πολιτικών προθέσεων, αποκαλύπτοντας από πολύ νωρίς τις δυναμικές που διαμορφώνονται στο νέο πολιτικό σκηνικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE