Ο πρώην Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα ζητά την εφαρμογή εκεχειρίας στη Λιβύη

Ο πρώην Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα ζητά την εφαρμογή εκεχειρίας στη Λιβύη

Την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

Ο πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου τόνισε ότι είναι απαραίτητη μία πολιτική διευθέτηση της λιβυκής κρίσης, με τη συμμετοχή αραβικών, αφρικανικών και μεσογειακών γειτονικών χωρών, ιδίως της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσα, η πολιτική αυτή διευθέτηση θα πρέπει να σέβεται τη βούληση του λαού της Λιβύης, να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους ζητήματα και να διασφαλίζει ότι ο πλούτος της χώρας δε θα χρησιμοποιηθεί παράνομα.

Τέλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων της διάσκεψης του Βερολίνου που απαιτεί κατάπαυση του πυρός δέσμευση για τη Διακήρυξη του Καΐρου, η οποία τονίζει τη σημασία μιας πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.