Ο πρώην Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα ζητά την εφαρμογή εκεχειρίας στη Λιβύη

Ο πρώην Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα ζητά την εφαρμογή εκεχειρίας στη Λιβύη

Την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

Ο πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου τόνισε ότι είναι απαραίτητη μία πολιτική διευθέτηση της λιβυκής κρίσης, με τη συμμετοχή αραβικών, αφρικανικών και μεσογειακών γειτονικών χωρών, ιδίως της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσα, η πολιτική αυτή διευθέτηση θα πρέπει να σέβεται τη βούληση του λαού της Λιβύης, να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους ζητήματα και να διασφαλίζει ότι ο πλούτος της χώρας δε θα χρησιμοποιηθεί παράνομα.

Τέλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων της διάσκεψης του Βερολίνου που απαιτεί κατάπαυση του πυρός δέσμευση για τη Διακήρυξη του Καΐρου, η οποία τονίζει τη σημασία μιας πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.