ΕΛΛΑΔΑ

Αναμενόμενη η απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου για Αγία Σοφία, είπε ο Ελληνας αν.ΥΦΕΞ

Αναμενόμενη η απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου για Αγία Σοφία, είπε ο Ελληνας αν.ΥΦΕΞ

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου για την Αγία Σοφίας ο Έλληνας Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας τού επιτρέπει να «βγει από το πολιτικό μπρα ντε φερ», πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει μια πολιτική απόφαση.

«Αν λάβουμε υπόψη τις αντιδράσεις τις οποίες γέννησε η σκέψη αυτή του κ. Ερντογάν, νομίζω ότι η απόφαση αυτή είναι και προς το συμφέρον του κ. Ερντογάν. Του δίνει χρόνο και τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί αυτά τα οποία θέλει», τόνισε ο κ. Στεφανής.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι έχει γίνει αντιληπτό πλέον ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό, αλλά παγκόσμιο, και τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί να φέρει στο προσκήνιο θρησκευτικές αντιπαλότητες. «Θέλει πάρα πολλή προσοχή γιατί όποια απόφαση και να πάρεις πιθανόν είναι να ακουμπήσει στο συναίσθημα ανθρώπων και να ξαναφέρει στην επιφάνεια θρησκευτικές αντιπαλότητες. Κάτι που στην εποχή μας δεν είναι δυνατό να υπάρχει και δεν το θέλει κανένας», κατέληξε ο κ. Στεφανής.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη γείτονα αναφορικά με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε πως παραμένει ένα διεθνές και όχι διμερές θέμα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα αποκλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας στην περιοχή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top