ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Άρχισε η καταβολή της Εφάπαξ Χορηγίας για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Άρχισε η καταβολή της Εφάπαξ Χορηγίας για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνουν ότι έχει αρχίσει η καταβολή της Εφάπαξ Χορηγίας για τη Στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων.

Δικαιούχοι της Χορηγίας είναι περίπου 17.500 Αυτοτελώς Εργαζόμενοι και 25.000 Επιχειρήσεις που εργοδοτούν μέχρι 50 άτομα, οι οποίοι εγκρίθηκαν στα Σχέδια Πλήρους (ΕΕΑ.3) ή Μερικής (ΕΕΑ.4) Αναστολής Εργασιών της Επιχείρησης ή στο Σχέδιο Αυτοτελώς Εργαζομένων (ΕΕΑ.5), κατά την δεύτερη περίοδο εφαρμογής των Ειδικών Σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δηλαδή από 13.4.2020 μέχρι 12.5.2020.

Η χορηγία θα καταβληθεί με επιταγές στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα σταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση που δήλωσαν με την υποβολή των πιο πάνω αναφερόμενων αιτήσεών τους και με έμβασμα στους αυτοτελώς εργαζομένους οι οποίοι είχαν υποβάλει τον τραπεζικό τους λογαριασμό κατά τη διάρκεια της πληρωμής των Ειδικών Επιδομάτων.

Τα ποσά της Εφάπαξ χορηγίας είναι τα ακόλουθα:

  • μέχρι 1 εργοδοτούμενο, χορηγία ύψους €1.250.
  • από 2 μέχρι 5 εργοδοτούμενους, χορηγία €3.000.
  • από 6 μέχρι 9 εργοδοτούμενους, χορηγία €4.000
  • από 10 μέχρι 50 εργοδοτούμενους, χορηγία €6.000

 

ΑΠΟ Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.