ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Άρχισε η καταβολή της Εφάπαξ Χορηγίας για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Άρχισε η καταβολή της Εφάπαξ Χορηγίας για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνουν ότι έχει αρχίσει η καταβολή της Εφάπαξ Χορηγίας για τη Στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων.

Δικαιούχοι της Χορηγίας είναι περίπου 17.500 Αυτοτελώς Εργαζόμενοι και 25.000 Επιχειρήσεις που εργοδοτούν μέχρι 50 άτομα, οι οποίοι εγκρίθηκαν στα Σχέδια Πλήρους (ΕΕΑ.3) ή Μερικής (ΕΕΑ.4) Αναστολής Εργασιών της Επιχείρησης ή στο Σχέδιο Αυτοτελώς Εργαζομένων (ΕΕΑ.5), κατά την δεύτερη περίοδο εφαρμογής των Ειδικών Σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δηλαδή από 13.4.2020 μέχρι 12.5.2020.

Η χορηγία θα καταβληθεί με επιταγές στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα σταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση που δήλωσαν με την υποβολή των πιο πάνω αναφερόμενων αιτήσεών τους και με έμβασμα στους αυτοτελώς εργαζομένους οι οποίοι είχαν υποβάλει τον τραπεζικό τους λογαριασμό κατά τη διάρκεια της πληρωμής των Ειδικών Επιδομάτων.

Τα ποσά της Εφάπαξ χορηγίας είναι τα ακόλουθα:

  • μέχρι 1 εργοδοτούμενο, χορηγία ύψους €1.250.
  • από 2 μέχρι 5 εργοδοτούμενους, χορηγία €3.000.
  • από 6 μέχρι 9 εργοδοτούμενους, χορηγία €4.000
  • από 10 μέχρι 50 εργοδοτούμενους, χορηγία €6.000

 

ΑΠΟ Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.