ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: «Κίτρινος συναγερμός» για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

Τμ. Μετεωρολογίας: «Κίτρινος συναγερμός» για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία και την Παρασκευή 3/7. Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία, που σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το κοινό.

 

Σε συνθήκες καύσωνα η Κύπρος τα τελευταία 24 ωρα με το Τμ. Μετεωρολογίας να εκδίδει την 31η προειδοποίηση του για τη φετινή χρονια με το χρώμα 'κίτρινο' καθώς προειδοποιέι για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής 3/7

Κίτρινη προειδοποίηση: Ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος. Τα καιρικά φαινόµενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά µε δραστηριότητες που εκτίθενται σε µετεωρολογικούς κινδύνους. Χρειάζεται συχνή ενηµέρωση σχετικά µε τις αναµενόµενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων κινδύνων.

Η σχετική προειδοποίηση: 

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό, που στα ορεινά δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα παράλια και γύρω στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Αρχικά, στα νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν δυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά πιθανό να σχηµατίζεται τοπικά αυξηµένη χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη, στα παράλια. Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι την Κυριακή, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυµανθεί αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Τη ∆ευτέρα δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή της θερµοκρασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top