Ένωση Αγωνιστών Αμμοχώστου: Καταδικάζει με αποτροπιασμό τη βεβήλωση των τάφων ηρώων του Αυγόρου

Ένωση Αγωνιστών Αμμοχώστου: Καταδικάζει με αποτροπιασμό τη βεβήλωση των τάφων ηρώων του Αυγόρου

Καταδικάζει με αποτροπιασμό και βδελυγμία τη βεβήλωση των τάφων δύο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα, στο Αυγόρου η Ενωση Αγωνιστών Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ενωσης Αγωνιστών Αμμοχώστου αναφέρεται ότι είναι «με αισθήματα λύπης και αγανάκτησης που πληροφορηθήκαμε τη βεβήλωση, δηλαδή την αφαίρεση των χάλκινων σταυρών, από τους τάφους δύο ηρωικών μορφών της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας, της Λουκίας Λαουτάρη Παπαγεωργίου και του Παναγή Ζαχαρία. Η Ενωση καταδικάζει με αποτροπιασμό και βδελυγμία τη συγκεκριμένη ενέργεια».

Προστίθεται ότι «οι δύο ήρωες έπεσαν στις 5 Ιουλίου του 1958 κατά τη διάρκεια συμπλοκής χωρικών με Άγγλους στρατιώτες στην πλατεία της κοινότητας Αυγόρου στο πλαίσιο του Αγώνα  της Ε.Ο.Κ.Α. για απελευθέρωση της Κύρπου και ένωση με τη μάνα Ελλάδα».

Η Ενωση Αγωνιστών Αμμοχώστου εκφράζει την πεποίθηση ότι «η ανίερη αυτή πράξη της βεβήλωσης των τάφων δεν συνδέεται με την τέλεση του μνημοσύνου των δύο ηρώων της Κοινότητας, γιατί» όπως εξηγεί «σε αντίθετη περίπτωση το ανοσιούργημα αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια».
 
Σημειώνεται ότι το μνημόσυνο των δύο ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α. θα τελεστεί την Κυριακή 5 Ιουλίου από τον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE