Ο Λιονέλ Μέσι βαρέθηκε να τον κατηγορούν για όλα στην Μπαρτσελόνα και σηκώθηκε κι έφυγε από το τραπέζι των συζητήσεων για επέκταση του συμβολαίου του. Πριν κλείσει την πόρτα, είπε ‘του χρόνου θα φύγω από τη Βαρκελώνη’. Η επίθεση του Ντουγκαρί και η σωρεία λαθών που εξάντλησαν την υπομονή του.
Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής της LaLiga ήταν αυτό της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Μεταξύ πολλών άλλων, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ‘πάρει’ από τους ‘μπλαουγκράνα’ την κορυφή της βαθμολογίας και ως εκ τούτου oι κάτοχοι του στέμματος δεν είχαν (άλλα) περιθώρια λάθους.
Το 2-2 ήταν μικρότερο από τα προβλήματα της ‘Μπάρσα’. Όλοι έκαναν focus στην απόφαση του Κίκε Σετιέν να βάλει τον πιο ακριβό επιθετικό, στην ιστορία του οργανισμού (Αντουάν Γκριεζμάν) ως αλλαγή, στο 90′.
Ο Σετιέν προφανώς και θα πληρώσει για τα λάθη του (με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο). Ένα είναι ο παροπλισμός του Γκριεζμάν, με το λαό των social media να κατακεραυνώνει τον κόουτς. Η τελευταία τοποθέτηση επί του θέματος που προέκυψε την 1η ημέρα του Ιουλίου ανήκει στον Κριστόφ Ντουγκαρί, παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Γαλλία το 1998, ο οποίος τελεί χρέη τηλεσχολιαστή. Προς έκπληξη όλων, στις δηλώσεις που έκανε στην Equipe δεν επιτέθηκε μόνο στον Σετιέν.
Για την ακρίβεια, ξεκίνησε από τον Λιονέλ Μέσι, κρίνοντας τον ως υπεύθυνο της μεταχείρισης που τυγχάνει ο Γάλλος συμπαίκτης του, λέγοντας “Γκριεζμάν, τι φοβάσαι; Ένα παιδί που έχει ύψος 1 μέτρο και 50 εκατοστά και είναι μισοαυτιστικός; Εάν υπάρχει πρόβλημα μπορεί να του δώσει μία σφαλιάρα στο πρόσωπο”. Για τον κόουτς εξήγησε πως “είναι άξιος άνδρας αλλά δεν έχει τα χαρακτηριστικά του μεγάλου τεχνικού. Είμαι σίγουρος πως δεν έχει τίποτα κόντρα στον Γκριεζμάν. Απλά είναι ανίκανος”.
Προφανώς και η χρήση της λέξης ‘μισοαυτιστικός’ ήταν η πλέον άστοχη και ενόχλησε όσους ζουν την αναπτυξιακή διαταραχή. Ο Ντουγκαρί ζήτησε συγγνώμη για αυτό -όχι όμως, για την άποψη που ‘χει για τον Μέσι. Αν βγάλεις στην άκρη τον επίμαχο (και τελείως λάθος) όρο, θα παραδεχθείς πως έχεις ακούσει -ή σκεφτεί- κάτι ανάλογο για τον Αργεντινό -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ‘κλέψεις’ κάτι από τη μοναδικότητα του ως παίκτη. Που σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις (σημερινές), ζήτησε να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Ώρα για μια στάση.
Η σχέση του Μέσι με τους προπονητές του
Ο Αργεντινός υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την ‘Μπάρσα’ το 2005. Από τότε έως σήμερα έχει κάνει τη διαδικασία άλλες επτά φορές. Τελευταία ασχολήθηκε το 2017, με το έγγραφο να αναφέρει ως ημερομηνία ‘λήξης’ την 30η Ιουνίου του 2021.
Όπως θύμισε ο Κώστας Μπράτσος υπήρχε παράγραφος που του έδινε το δικαίωμα να αποχωρήσει ως ελεύθερος κάθε χρόνο, εφόσον ενημέρωνε μέσα στον Μάιο. Σε αντίθετη περίπτωση, όποιος ήθελε να τον πάρει, θα έπρεπε να δώσει 700.000.000 ευρώ. Αυτό ισχύει και τώρα, με τον κορονοϊό και το lockdown να ‘χουν μεταθέσει τη λήξη της προθεσμίας στις 10/6.
O Λιονέλ Μέσι και οι προπονητές
Infogram
Η Cadena Ser αποκάλυψε πως ο Αργεντινός δεν έκανε χρήση της option απελευθέρωσης. Τουναντίον, ο πατέρας του (που είναι ο ατζέντης του) συζητούσε με τους διοικούντες το ενδεχόμενο νέας επέκτασης της συνεργασίας.
Την Πέμπτη 2/7 ο μπαμπάς Μέσι έβαλε τέλος στις συζητήσεις, ενημερώνοντας πως ο πελάτης/γιος του δεν θέλει να μείνει άλλο στη Βαρκελώνη και έχει αποφασίσει να φύγει -του χρόνου που λήγει το συμβόλαιο του, γιατί έχει κουραστεί να διαρρέουν διαρκώς πληροφορίες από ιδιωτικές συζητήσεις που γίνονται και τον αφορούν.
Επίσης, βαρέθηκε το τοξικό περιβάλλον στα αποδυτήρια και να τον θεωρούν υπεύθυνο, για ό,τι συμβαίνει στην ομάδα. Και ναι, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με την υπομονή του (αν υποθέσουμε πως η υπομονή είναι υγρό) ήταν αυτό που έγινε με τον Γκριεζμάν.
Η AS πρόσθεσε πως ο Μέσι έχει απογοητευτεί και με τις αποφάσεις των διοικούντων, με τη λίστα να περιλαμβάνει και την άρνηση τους να πάρουν πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν τον Νεϊμάρ.
Να επαναλάβουμε κάποια πράγματα, για όσους ήλθαν σήμερα κοντά μας.
O αθλητικός oργανισμός που λέγεται ‘Μπαρτσελόνα’ διοικείται ενιαία και αδιαίρετα. Δηλαδή, το ταμείο είναι ένα, απόλυτη προτεραιότητα έχει το τμήμα ποδοσφαίρου και εφόσον τακτοποιηθούν τα ‘θέλω’ της ασπρόμαυρης μπάλας, οι διοικούντες περνούν και σε αυτές με τα άλλα χρώματα.
Το καλοκαίρι του 2019 ήταν το πρώτο, έπειτα από πολλά χρόνια που οι ‘μπλαουγκράνα’ δεν είχαν ως βασικό ‘πονοκέφαλο’ παίκτη που λέγεται Μέσι ή Νεϊμάρ (υπήρξαν και καλοκαίρια που απασχόλησαν και οι δύο).
Δηλαδή, που δεν επικέντρωσαν πάνω σε κάποιον εκ των δύο, πριν καταλήξουν στο τι θα γίνει γενικά. Και κάπως έτσι, το ρόστερ της ομάδας μπάσκετ ήταν αυτό με το μεγαλύτερο μπάτζετ όλων των εποχών (με χαρακτηριστικό ότι ο Νίκολα Μίροτιτς επέστρεψε από το ΝΒΑ στην Ευρώπη, ως ο πιο ακριβοπληρωμένος της ηπείρου μας).
Βοήθησε και το γεγονός ότι οι Καταλανοί είναι σε προεκλογική περίοδο (τα μέλη θα μαζευτούν το 2021 να επιλέξουν τον πρόεδρο που θα ‘χουν για τα έξι επόμενα χρόνια), με τον Χουάν Λαπόρτα να έχει ενημερώσει από το 2018 πως θα διεκδικήσει τη θέση. Ακολούθησε ο Βίκτορ Φοντ, Καταλανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής της Delta Partners Group, που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες σε εταιρίες (συμβουλές στρατηγικής, επενδύσεων κλπ).
Τον περασμένο Φλεβάρη συγκλήθηκε διοικητικό συμβούλιο, με τα μέλη να απαιτούν την παραίτηση του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Είχε προηγηθεί το σκάνδαλο με τα social media και τις επιθέσεις εναντίον του Λιονέλ Μέσι, πρώην παικτών και αντιπάλων του, από ‘υπηρεσίες’ που -σύμφωνα με στοιχεία του ραδιοφωνικού σταθμού SER Catalunya- είχαν λάβει χρήματα από τον Μπαρτομέου.
Το attack στον Μέσι αφορούσε και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, όπως και πιο προσωπικές (που αφορούσαν τη σύζυγο του και το πόσο τον επηρεάζει).
Σε ό,τι του καταλόγιζαν, ο Μπαρτομέου έδειχνε την έκθεση της Deloitte, κατά την οποία η Μπαρτσελόνα πέρασε πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οικονομικό έτος 2018-19, σε ό,τι αφορά τα συνολικά έσοδα των κορυφαίων ποδοσφαιρικών οργανισμών.
Ήταν η πρώτη χρονιά που ομάδα έσπασε το φράγμα των 800.000.000 ευρώ, στα 23 χρόνια που κάνει μετρήσεις η Deloitte (χρήματα που προκύπτουν από τις εμπορικές συμφωνίες, αυτές για τα τηλεοπτικά και όσα κερδίζουν από τους αγώνες).
Football Money League
Infogram
Σε αυτά που πετούσαν οι αντίπαλοι του Μπαρτομέου στο τραπέζι -στις τελευταίες συσκέψεις- ήταν η κατάντια στην οποία είχε περιέλθει η ομάδα, έπειτα από σειρά κακών αποφάσεων των τελευταίων χρόνων.
Τα κρίματα έχουν μαζευτεί τόσα που τον Φλεβάρη ο Μέσι ξεπέρασε τον εαυτό του (αυτόν που προτιμά να μη μιλάει δημόσια) και επιτέθηκε στον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Ερίκ Αμπιντάλ, για αποκαλύψεις που ‘χε κάνει σε συνέντευξη του στη Sport.
Πήρε το post του μέσου, το αναδημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram (των 157.600.000 followers) και ζήτησε από τον Αμπιντάλ να δώσει τα ονόματα των παικτών που εννοούσε στο σχόλιο “οι σχέσεις μεταξύ προπονητή και αποδυτηρίων ήταν πάντα καλή. Υπήρχαν όμως, πράγματα που ως πρώην παίκτης μπορούσα να ‘μυρίσω’. Είπα στο σύλλογο την άποψη μου και καταλήξαμε σε μια απόφαση”. Ξέρω ότι δεν θα σοκαριστείς, μόλις σου πω ότι ο Αμπιντάλ δεν έδωσε συνέχεια.
Με το restart της λίγκας, τα προβλήματα συνεχίστηκαν και ο Γιώργος Περπερίδης σου εξήγησε τα περί της ασυδοσίας που κυριαρχεί, με τον Μέσι να είναι στο επίκεντρο (έγινε trend ένα post που τον έδειχνε να αγνοεί τον συνεργάτη του Σετιέν, Εντέρ Σαράμπια στο ματς με τη Θέλτα), γιατί έχει πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Μετά το 2-2 της ‘Μπάρσα’ με την Ατλέτικο και το 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Χετάφε (σημείωσε σε παρακαλώ πως σκόρερ ήταν ο Σέρχιο Ράμος -έχει 11/11 εκτελέσεις πέναλτι από πέρυσι), οι ‘μερένγκες’ απομακρύνθηκαν με τέσσερις πόντους των πρωταθλητών και έγιναν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη LaLiga.
Όλο φεύγει και όλο εκεί είναι
Ο Θανάσης Κρεκούκιας ανέλαβε τα logistics των ‘δεν φεύγω’ που έχει πει ο Μέσι τα 20 τελευταία χρόνια, έπειτα από φήμες ή πληροφορίες που ήθελαν ομάδες να τον διεκδικούν. Αφορμή ήταν δημοσίευμα του αργεντίνικου TNT Sports που ανέφερε ότι ο περί ου ο λόγος θα παίζει του χρόνου στην Ίντερ. Ο Μέσι έκανε αναδημοσίευση του άρθρου (ναι στο Instagram), γράφοντας επάνω #fakenews.
Μολονότι το δημοσίευμα της Cadena Ser υπάρχει ώρες στο διαδίκτυο, ο Αργεντινός δεν έχει τοποθετηθεί. Κατά συνέπεια, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι -στην παρούσα φάση- εννοεί το ‘φεύγω’, το οποίο είχε πει το 2013 όταν ένιωσε πως δεν του συμπεριφέρονται καλά -την εποχή της έρευνα για τη φοροδιαφυγή και την καταδίκη του ιδίου και του πατέρα του. Τότε βέβαια, όπως παραδέχθηκε, δεν ήθελε να φύγει μόνο από την ‘Μπάρσα’, αλλά γενικά από την Ισπανία.
Πηγή: contra.gr
The post O Λιονέλ Μέσι βαρέθηκε να ακούει ότι φταίει για όλα και λέει ότι ΦΕΥΓΕΙ! appeared first on Thema Sports.
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις