ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παπαχαραλάμπους: «Θα κληθούν για κατάθεση Παπασταύρου-Σοφοκλέους – Όταν κάνουν δηλώσεις να είναι σε θέση να τις τεκμηριώνουν, αλλιώς να μην γίνονται»

Παπαχαραλάμπους: «Θα κληθούν για κατάθεση Παπασταύρου-Σοφοκλέους – Όταν κάνουν δηλώσεις να είναι σε θέση να τις τεκμηριώνουν, αλλιώς να μην γίνονται»

Τον Φεβρουάριο του 2020, το υπουργικό συμβούλιο μετά από συνεδρία  ενέκρινε την πρόταση  του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προχωρώντας στον διορισμό των τριών νέων μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με βάση το άρθρο 4 (1) του περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου, προς αντικατάσταση των τριών μελών που παραιτήθηκαν.

Πρόεδρος ανέλαβε ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους έχοντας αρκετή δουλειά να κάνει. Η ιστοσελίδα μας, ThemaSports, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και πρόεδρο της επιτροπής λέγοντας μας ποια είναι η δουλειά της επιτροπής, τι καταγγελίες εκκρεμούν, ποιες είναι οι ποινές αλλά και που βρίσκεται η υπόθεση των κόκκινων φακέλων.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Παπαχαραλάμπους μας είπε και για τις δηλώσεις Σταύρου Παπασταύρου και Ανδρέα Σοφοκλέους για «στημένους» αγώνες, ξεκαθαρίζοντας πως θα κληθούν για κατάθεση οι δύο πρόεδροι της Ομόνοιας και ΑΕΛ αντίστοιχα.

Συνέντευξη στον Θράσο Δημητρίου.  

Ποια είναι η δουλειά της επιτροπής δεοντολογίας;

«Ο ρόλος της επιτροπής είναι η προστασία του αθλητισμού. Κάτω από αυτή τη βάση λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί. Είναι γνωστό σε όλους η ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων, αντιδεοντολογικών καταστάσεων και διαφθοράς στον Αθλητισμό. Καλώς ή κακώς η Επιτροπή συνεστήθει για να τα εξαλείψει».

Τι στοιχεία διερευνάτε;

«Η Επιτροπή διερευνά: (α) Χειραγώγηση αγώνων, (β) Τις στοιχηματικές διαδρομές, (γ) Τις μεταγραφές, (δ) Τη διπλοθεσία, τριπλοθεσία, (ε) Τη σύγκρουση συμφερόντων, (στ) Την διαφθορά και πολλά άλλα».

Τι γίνεται αφού φτάσει μια καταγγελία σε εσάς;

«Φθάνοντας μια καταγγελία ή καταγγελίες σε εμάς μελετώνται. Αφού μελετηθούν οι καταγγελίες αποφασίζεται ποιο μέλος ή μέλη θ’ αναλάβουν να τις διερευνήσουν και να πάρουν τις ανάλογες καταθέσεις. Στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει το πόρισμα και θα σταλεί στο Γενικό Εισαγγελέα με εισήγηση για την κάθε καταγγελία».

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες πού εκκρεμούν;

«Εκκρεμούν αρκετές καταγγελίες. Η Επιτροπή μπορεί να προχωρήσει και αυτεπάγγελτα».

Θα κληθούν για κατάθεση Παπασταύρου και Σοφοκλέους μετά τα όσα είπαν;

«Θα κληθούν για κατάθεση Παπασταύρου, Σοφοκλέους και άλλοι για τα όσα είπαν. Δεν σημαίνει ότι τα κακώς έχοντα στον Αθλητισμό οφείλονται στις δηλώσεις που γίνονται από παράγοντες. Οι παράγοντες όμως οφείλουν όταν κάνουν δηλώσεις να είναι σε θέση να τις τεκμηριώνουν, αλλιώς να μην γίνονται».

Ποιες οι κυρώσεις και οι ποινές;

«Οι ποινές και οι κυρώσεις, αρχίζουν, από πειθαρχικές, απαγορευτικές, προστίμου και φυλάκισης».

Πρόσφατα μιλήσατε για υπόκοσμο στο ποδόσφαιρο…

«Πρόσφατα μίλησα για υπόκοσμο στο ποδόσφαιρο. Παλαιότερα μίλησαν άλλοι και πιο παλιά κάποιοι άλλοι. Σε κάθε άθλημα που εισρέει χρήμα και που υπάρχει στοιχηματική πράξη βεβαίως και θα δώσει την παρουσία του ο υπόκοσμος».

Τι έγινε με τους κόκκινους φακέλους; Πού βρίσκεται η υπόθεση;

«Δεν ασχοληθήκαμε μέχρι σήμερα με τους κόκκινους φακέλους. Για την ώρα η Επιτροπή είναι όλα πέντε άτομα. Σύντομα θα λειτουργήσει με προσωπικό συμπεριλαμβανομένων, και αξιόπιστων ποινικών ανακριτών».

Θα είστε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές;

«Για όσους ανησυχούν αν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές του Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν θα είμαι. Για όσους θα χαίρονταν αν θα ήμουν υποψήφιος λυπούμαι δεν θα είμαι. Είναι θέμα αξιοπρέπειας».

Ως το άτομο που ήσασταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές, δεν θεωρείται ότι υπάρχει σύγκρουση προσωπικού συμφέροντος με την έρευνα σας;

«Δεν βλέπω καμίαν σύγκρουση συμφέροντος και μάλιστα προσωπικού. Η Επιτροπή συγκεντρώνει εξουσίες και αποφασίζει για όλο το φάσμα του Αθλητισμού. Υπήρξα μέλος της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μέλος της Ανώτατης Δικαστικής Επιτροπής Αθλητισμού, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Σε ποια απ’ όλα αυτά έχω προσωπικό συμφέρον; Νομίζω όταν το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει την Επιτροπή γνώριζε αν υπάρχει ή όχι σύγκρουση συμφερόντων».

The post Παπαχαραλάμπους: «Θα κληθούν για κατάθεση Παπασταύρου-Σοφοκλέους – Όταν κάνουν δηλώσεις να είναι σε θέση να τις τεκμηριώνουν, αλλιώς να μην γίνονται» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φόνος στην Πέγεια: Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Στέλιο – Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας

Επίθεση Ρέμου στις Αρχές: Λέτε ψέματα, παραβιάζετε τον Νόμο, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Εντοπισμός κινητών και ναρκωτικών σε επιχείρηση Αστυνομίας στις φυλακές - Σε εξέλιξη η έρευνα για τη βόμβα

Ελένη Μενεγάκη: Ανακοίνωσε το τέλος της από το καθημερινό - «Σβήνω το λαμπάκι μου και δεν θα ξανά μπω» - Δείτε Βίντεο

Όταν ο Φειδίας ανακαλύπτει... «δωρεάν» ανθρακούχο νερό στο Ευρωκοινοβούλιο - Παραδέχεται αποτυχία και επιστρέφει με poll στους followers του - Δείτε βίντεο

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου η σημερινή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως των προκαταρκτικών εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και λίγες μέρες πριν την ετοιμασία της έκθεσης Ολγκίν, η οποία σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, αναμένεται στις 10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top