ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Συμφωνούν ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ - 'Δεν θέλουμε κάποιοι να υπηρετούν ισόβια'

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Συμφωνούν ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ - 'Δεν θέλουμε κάποιοι να υπηρετούν ισόβια'

Στο γεγονός ότι η συλλογικότητα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα στάθηκαν ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου σχετικά με την πρόταση του ΑΚΕΛ για αντικατάσταση του Γενικού Ελεγκτή με Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει στοχοποιήσει ποτέ το δημόσιο, αλλά το έχει προστατεύσει.

Συνέχισε δε, ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ δεν έχει να κάνει με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τα πρόσωπα γενικότερα, αλλά με την αναβάθμιση των θεσμών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ‘δεν θέλουμε κάποιοι να υπηρετούν ισόβια’. Παράλληλα, σημείωσε ότι όταν υπάρχει πολυπροσωπία, υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρίου, τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ είναι σύμφωνος με την εν λόγω πρόταση, αφού όπως είπε, η συλλογικότητα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι το μοντέλο με Ελεγκτικό Συνέδριο υπάρχει σε αρκετές χώρες της ΕΕ.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία αναφέρει ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ δεν μπορεί να εφαρμοστεί αφού σύμφωνα με το σύνταγμα, δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE