Συγκινεί η ιστορία του Παπαλάζαρου - Έχασε δύο γιους σε πραξικόπημα και εισβολή - 'Σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και ο Σωτήρης'

Συγκινεί η ιστορία του Παπαλάζαρου - Έχασε δύο γιους σε πραξικόπημα και εισβολή - 'Σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και ο Σωτήρης'

Στην ιστορία πέρασε ο ιερέας Παπαλάζαρος που 'έφυγε' Κυριακή 5 Ιουλίου του 2020. 

Ο Παπαλάζαρος από τα Χολέτρια της Πάφου, πέρασε χθες στην αιωνιότητα, ενώ η ιστορία του και η προσφορά του στην πατρίδα και την εκκλησία, συγκινεί κάθε Κύπριο πολίτη.

Ο ίδιος έχασε δύο γιους. Τον Κυριάκο και τον Σωτήρη. Ο πρώτος έχασε την ζωή του υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος το 1974, ενώ ο δεύτερος 'έσβησε' από τον Τούρκο εισβολέα υπερασπιζόμενος την Κύπρο και την ανεξαρτησία της.

«Ράσο ακηλίδωτο. Όνομα ακέραιο. Μνήμη αγαθή. Αυτή την κληρονομιά μας αφήνεις ακριβέ μας πατέρα. Παπαλάζαρε μας στο καλό.Σε περιμένει η πολυαγαπημένη παπαδιά μας, σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και  ο Σωτήρης μας που τόσο σε στερήθηκαν και τους στερήθηκες. Στο καλό αγαπημένε μας πατέρα», έγραψαν τα παιδιά του αποχαιρετώντας τον πατέρα τους. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΣτΕ κ. Αλέν Μπερσέτ, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE