ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πώς θα γίνεται η διέλευση από και προς το ψευδοκράτος - Πόσα στοιχίζουν τα τεστ, ποιοι δικαιούνται να περάσουν

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πώς θα γίνεται η διέλευση από και προς το ψευδοκράτος - Πόσα στοιχίζουν τα τεστ, ποιοι δικαιούνται να περάσουν

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα για τις κατηγοριοποιήσεις των χωρών και τους όρους εισόδου στο ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, για όσους θα έρχονται από χώρες στην κατηγορία Α, για τις οποίες απαιτείται αρνητικό τεστ PCR των τελευταίων 72 ωρών και δεν το έχουν όταν αφιχθούν στα κατεχόμενα, θα υποβάλλονται στο τεστ αυτό έναντι του ποσού των 300 ΤΛ (περίπου 40 ευρώ) και θα πληρώνουν το κόστος «σύντομης καραντίνας», μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, 45 ευρώ.
 
Για τις χώρες που ανήκουν στην κατηγορία Β, ζητείται αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών και θα υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ με την άφιξή τους. Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν απομονωμένοι στο σπίτι τους, το ξενοδοχείο ή τον χώρο διαμονής και αν παραβούν τον όρο θα υπόκεινται στις καταγγελίες που περιλαμβάνει ο «νόμος» για την διάδοση μεταδοτικής ασθένειας.
 
Για τις χώρες στην κατηγορία Γ ισχύει ότι και πριν, καραντίνα 14 ημερών υπό τον έλεγχο του ψευδοκράτους.
 
Για τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα, το «υπουργείο υγείας» αναφέρει ότι το τεστ κάθε 15 ημέρες είναι υποχρεωτικό για τους Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές και τους μαθητές. Θα ισχύει από σήμερα, άρα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο τεστ PCR μέχρι τις 21 Ιουλίου.
 
Αναφέρεται επίσης ότι με αρνητικό PCR των τελευταίων 72 ωρών μπορούν να περάσουν στα κατεχόμενα και όσοι, υπήκοοι της «ε/κ διοίκησης» - όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία – ή άλλων χωρών, βρίσκονται στην ε/κ πλευρά για περίοδο μεγαλύτερη των 14 ημερών. (ΣΣ: δεν διευκρινίζεται εάν με το τεστ αυτό θα μπορεί να περάσει κάποιος από τα οδοφράγματα και μετά από 72 ώρες. Τ/κ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητείται από ε/κ και ξένους πολίτες νέο τεστ PCR μετά τις 72 ώρες).
 
Εάν υπάρχουν άτομα που θέλουν να περάσουν από τα οδοφράγματα στα κατεχόμενα και ήρθαν από άλλη χώρα στην Κύπρο θα ισχύουν οι όροι για τις χώρες από τις οποίες ήρθαν.
 
Για τους πολίτες του ψευδοκράτους, συνεχίζει, που περνάνε στο «νότο» για βόλτα ή άλλους λόγους με τεστ 3 ημερών, θα μπορούν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα χωρίς να πρέπει να κάνουν άλλο τεστ. Εάν όμως η ισχύς του τεστ έχει λήξει (είναι πέραν των 72 ωρών) τότε θα υποβάλλονται σε τεστ στην επιστροφή και θα πληρώνουν το κόστος των 300 ΤΛ (40 ευρώ).
 
Το «υπουργείο υγείας» αναφέρει ότι λήφθηκαν από την «υποεπιτροπή μεταδοτικών ασθενειών» που συνεδρίασε και μπορεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα ανάλογα με την κατάσταση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top