Eurostat: Ετήσια αύξηση των τιμών κατοικιών κατά 5% στην ευρωζώνη και 1,1% στην Κύπρο το 1ο τρίμηνο

Eurostat: Ετήσια αύξηση των τιμών κατοικιών κατά 5% στην ευρωζώνη και 1,1% στην Κύπρο το 1ο τρίμηνο

Οι τιμές των κατοικιών, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών κατοικιών, αυξήθηκαν κατά 5,0% στη ζώνη του ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους - η υψηλότερη ετήσια αύξηση από το δεύτερο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη (8/7) στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Στην ΕΕ οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,5% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,9% στη ζώνη του ευρώ, 1,2% στην ΕΕ και το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Στην Κύπρο οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 2,5% και 1,1% σε τριμηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις των τιμών κατοικιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 σημειώθηκαν στο Λουξεμβούργο (+ 14,0%), τη Σλοβακία (+ 13,1%), την Εσθονία (+ 11,5%), την Πολωνία (+ 11,3%) και Πορτογαλία (+ 10,3%), ενώ οι τιμές μειώθηκαν μόνο στην Ουγγαρία (-1,2%). Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Πορτογαλία (+ 4,9%), την Εσθονία (+ 4,8%) και τη Σλοβακία (+ 4,0%), ενώ παρατηρήθηκαν μειώσεις στη Μάλτα (-4,3%), στην Ουγγαρία (-1,1% ), την Ιρλανδία (-0,8%) και το Βέλγιο (-0,1%).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η «προδοσία» άνοιξε τον ασκό του Αιόλου-Το δείπνο, η Αννίτα, ο Αβέρωφ και η κάλπη της 14ης Νοεμβρίου

ΔΗΣΥ: Η «προδοσία» άνοιξε τον ασκό του Αιόλου-Το δείπνο, η Αννίτα, ο Αβέρωφ και η κάλπη της 14ης Νοεμβρίου

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα. Η απόφαση του Αβέρωφ Νεοφύτου, να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές του 2028, οι βαριές αναφορές του περί «προδοσίας», το παρασκήνιο μιας συνάντησης σε ψαροταβέρνα της Λευκωσίας, η άμεση απάντηση της Αννίτας Δημητρίου και η παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη, συνθέτουν ένα σκηνικό, που κάθε άλλο παρά θυμίζει, μια απλή εσωκομματική διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE