Στην απόφαση των ΗΠΑ για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πομπέο

Στην απόφαση των ΗΠΑ για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πομπέο

Σε σημερινές (Τετάρτη 8/7) δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο αναφέρθηκε στην απόφαση της αμερικανικής Κυβέρνησης να παράσχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κυπριακή Δημοκρατία.


«Ως επέκταση της σχέσης ασφαλείας με την Κυπριακή Δημοκρατία, για πρώτη φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτίθεται να παράσχει χρηματοδότηση για Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην χώρα αυτή, υπό την προϋπόθεση της διάθεσης κονδυλίων και έγκρισης από το Κογκρέσο. Αυτό είναι μέρος των προσπαθειών μας να ενισχύσουμε τις σχέσεις με περιφερειακούς εταίρους – κλειδιά για την προώθηση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σχετική ανάρτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Twitter προσθέτει στους στόχους και την αντιμετώπιση της κακόβουλης ρωσικής και κινεζικής επιρροής.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

5,3 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κύπρο: Η επίσημη ανακοίνωση - Ποιο ήταν το επίκεντρο

5,3 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κύπρο: Η επίσημη ανακοίνωση - Ποιο ήταν το επίκεντρο

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 και τοπική ώρα 11:31 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

BEST OF TOTHEMAONLINE