Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και ΕΚΑΤΕ: Η κατοχύρωση της ιδιότητας του καλλιτέχνη και το Υφυπουργείο Πολιτισμού στο επίκεντρο

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και ΕΚΑΤΕ: Η κατοχύρωση της ιδιότητας του καλλιτέχνη και το Υφυπουργείο Πολιτισμού στο επίκεντρο

Το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται για την κατοχύρωση της ιδιότητας των καλλιτεχνών και εργαζόμενων στον πολιτιστικό τομέα και η απόφαση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού ήταν τα δύο βασικά θέματα για τα οποία αντάλλαξαν απόψεις σε συνάντησή τους την Πέμπτη (9/7), Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών (ΕΚΑΤΕ).

Ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφέρει ότι στη συνάντηση «συζητήθηκε επίσης και η εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει για τον εμπλουτισμό των ανεγειρόμενων δημόσιων κτηρίων με έργα τέχνης, με τον Υπουργό να εξηγεί τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το ΥΠΠΑΝ για την ενημέρωση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου και την αποτελεσματική εφαρμογή του σχετικού Νόμου».

 Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΤΕ κατέθεσαν σχετικές απόψεις και εισηγήσεις, με το Επιμελητήριο να δηλώνει ετοιμότητα για να συνδράμει την όλη διαδικασία.
 
Με την ευκαιρία, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και τη διαδικασία της προετοιμασίας σχετικής νομοθετικής πρότασης, καθώς και τους σχετικούς προσανατολισμούς του ΥΠΠΑΝ.
 
Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΕΚΑΤΕ, Κατίνα Κώστα και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας για τη συνάντηση και τις εποικοδομητικές απόψεις και εισηγήσεις που κατέθεσαν.
 
Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές και ο διάλογος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε το βήμα και από χθες το σκηνικό στον ΔΗΣΥ άλλαξε. Ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, για τις Προεδρικές του 2028, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων μηνών και ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δύσκολο κεφάλαιο, για την Πινδάρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE