Ιμπραχίμ Καλίν: 'Και ο ναός Notre Dame στο Παρίσι λειτουργεί και ως εκκλησία και ως μουσείο'

Ιμπραχίμ Καλίν: 'Και ο ναός Notre Dame στο Παρίσι λειτουργεί και ως εκκλησία και ως μουσείο'

Και ως τζαμί και ως μουσείο θα μπορεί να λειτουργεί η Αγία Σοφία στην περίπτωση που ανοίξει για μουσουλμανική προσευχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν υποστηρίζοντας ότι και ο ναός της Παναγίας των Παρισίων λειτουργεί ταυτόχρονα ως εκκλησία και ως μουσείο.

Σε δηλώσεις του στο Ανατολού ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι «το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν αφαιρεί από την αξία της Αγίας Σοφίας ως ιστορικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς» και ότι «περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να την επισκέπτονται».

Ανέφερε ότι τόσο το Μπλε Τζαμί, όσο και το Τζαμί Φατίχ και το Σουλεμανιγέ είναι λειτουργούν τόσο ως τζαμιά όσο και ως μουσεία, ενώ είπε ότι και ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, τόσο ως εκκλησία όσο και ως μουσείο. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Στις 17-18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Στις 17-18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό

Στις 17 και 18 Μαρτίου θα συγκληθεί η Πενταμερής συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE