ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΓΑΜΟΙ: Πώς θα γίνεται η χαιρέτιση, η δεξίωση και το γαμήλιο πάρτυ - Απεριόριστος αριθμός καλεσμένων και διασκέδαση τύπου κλαμπ;

ΚΥΠΡΟΣ - ΓΑΜΟΙ: Πώς θα γίνεται η χαιρέτιση, η δεξίωση και το γαμήλιο πάρτυ - Απεριόριστος αριθμός καλεσμένων και διασκέδαση τύπου κλαμπ;

Κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας αποτελεί η τέλεση γαμήλιων δεξιώσεων και βαφτίσεων με τις χθεσινές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας να προκαλούν αρχικά αντιδράσεις και ανησυχίες ενώ ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων επανήλθε με δικό του αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συνομιλήσαμε με τον κύριο Κωνσταντίνο Μωσαϊκό πρόεδρο του συνδέσμου που μας ανέφερε τα ακόλουθα:

‘Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας παρατηρήσαμε κάποιες ασάφειες όσον αφορά τις πρόνοιες και μετά από πρωτοβουλία μας συζητήσαμε εκ νέου -και καταθέσαμε δικό μας υγειονομικό πρωτόκολλο- ενώ αναμένουμε εντός της ημέρας να ανακοινωθεί νέα διάταξη η οποία μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους‘.

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια ‘το πλαφόν των 350 ατόμων για βαφτίσεις μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, ενώ για γάμους μας αφήνει οριακά ικανοποιημένους. Καταφέραμε να κερδίσουμε την άρση των μέτρων από 22 Αυγούστου -αντί για 1η Σεπτεμβρίου- κάτι που δίνει τη δυνατότητα για δύο έξτρα Σαββατοκύριακα στα οποία πρόκειται να τελεστούν πολλοί γάμοι με την κανονική τους μορφή -χαιρέτιση και δεξίωση- ενώ αναφέρθηκε σε πρόνοια σύμφωνα με την οποία στο κοκτέιλ θα μπορούν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο 250 άτομα ανά 45 λεπτά και με τη μέθοδο της ‘επαναλαμβανόμενης ροής‘ θα μπορούν να χαιρετήσουν και να συγχαρούν το ζευγάρι πέραν των 1000 ατόμων σε 2 ώρες.

Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο όσον αφορά τη χαιρέτιση αφού δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος που θα πραγματοποιείται (λογικά καταργούνται φιλιά και χειραψίες) ενώ γίνονται σκέψεις και για χώρους αντισηψίας για καλύτερη πρόληψη. Ακόμα και με αυτό τον τρόπο όμως, θεωρείται θετικό το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα για πρόσκληση απεριόριστου αριθμού ατόμων αφού η μέθοδος που προαναφέραμε διευκολύνει το ζευγάρι.

Στα του πάρτυ τώρα, γίνονται σκέψεις για διασκέδαση ‘τύπου κλαμπ’, δηλαδή τοποθέτηση ψηλών τραπεζιών με τον κόσμο να χορεύει γύρω από αυτά. Ο κύριος λόγος που τίθεται αυτό το ενδεχόμενο αφορά την αποφυγή συνωστισμού στην πίστα ενώ παράλληλα δεν στερεί από ζευγάρι και προσκεκλημένους το κομμάτι της διασκέδασης, του χορού και του γλεντιού.

Όλα τα παραπάνω καθώς και εξειδικευμένες πρόνοιες, διευκρινίσεις και κατευθυντήριες γραμμές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός της ημέρας με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αφού το ενδιαφέρον γύρω από το ζήτημα είναι τεράστιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top