Έκκληση Μπιλ Γκέιτς για φάρμακα κατά της πανδημίας για αυτούς που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Έκκληση Μπιλ Γκέιτς για φάρμακα κατά της πανδημίας για αυτούς που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Ο δισεκατομμυριούχος, Μπιλ Γκέιτς, έκανε έκκληση για φάρμακα κατά της πανδημίας COVID-19 και για ένα εμβόλιο κάποια στιγμή, ώστε αυτά να γίνουν διαθέσιμα για τις χώρες και τους ανθρώπους, που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και όχι "για όσους κάνουν την καλύτερη προσφορά," δηλώνοντας ότι αν επαναπαυτούμε στις δυνάμεις της αγοράς, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη χρονική παράταση της δράσης της θανατηφόρας πανδημίας.

"Αν επιτρέψουμε τα φάρμακα και τα εμβόλια να πάνε σε αυτόν που κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά, αντί για τους ανθρώπους και τις περιοχές που τα χρειάζονται περισσότερο, θα έχουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μία αδικαιολόγητα θανατηφόρα πανδημία," δήλωσε ο Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στη διάρκεια μιας ψηφιακής διάσκεψης για την COVID-19 που οργάνωσε η παγκόσμια κοινωνία για το AIDS.
              
"Χρειαζόμαστε ηγέτες για να λάβουν αυτές τις σκληρές αποφάσεις για τη διανομή επί τη βάσει της ισότητας και όχι σύμφωνα με τις δυνάμεις της αγοράς," τόνισε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE