Η AstroBank συμμετέχει στο σχέδιο για επιδότηση του επιτοκίου νέων επιχειρηματικών δανείων

Η AstroBank συμμετέχει στο σχέδιο για επιδότηση του επιτοκίου νέων επιχειρηματικών δανείων

Η AstroBank ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο σχέδιο για επιδότηση από την Κυβέρνηση του επιτοκίου νέων επιχειρηματικών δανείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα συμμετέχει ήδη με επιτυχία και στο κρατικό σχέδιο για επιδότηση επιτοκίου νέων στεγαστικών δανείων.

Το νέο Σχέδιο επιδοτεί το επιτόκιο επιχειρηματικών δανείων για τέσσερα χρόνια, με επιδότηση μέχρι 3,50% για τα πρώτα δύο χρόνια και 1,50% ή 2,00%, αναλόγως του μεγέθους της επιχείρησης, για τα τελευταία δύο χρόνια. Το μέγιστο ποσό του επιδοτούμενου δανείου δεν πρέπει να ξεπερνά τις €800.000 ανά όμιλο επιχειρήσεων και το ποσό του δανεισμού καθορίζεται βάσει ποσοστών που σχετίζονται με το μισθολογικό κόστος ή τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης, για το 2019.

Δικαιούχοι για ένταξη στο Σχέδιο είναι οι επιχειρήσεις και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι που η αίτησή τους έχει εγκριθεί ή θα εγκριθεί μεταξύ 1/3/2020 και 31/12/2020, νοουμένου ότι έχουν κατά τη δεδομένη στιγμή ρυθμισμένες τις φορολογικές τους οφειλές και υποχρεώσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία και ήταν ‘μη προβληματικές’ (ως ορίζεται σε σχετικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κατά τις 31/12/2019. Από το Σχέδιο εξαιρούνται δάνεια τα οποία επωφελούνται από άλλα σχέδια επιχορήγησης επιτοκίου της Κυβέρνησης.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχέδιο, καλούνται να αποταθούν σε ένα από τα καταστήματα ή επιχειρηματικά κέντρα της AstroBank (Στοιχεία επικοινωνίας στο www.astrobank.com/stores-atms). Περισσότερες πληροφορίες για το Σχέδιο στο http://mof.gov.cy/gr

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE