ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η επένδυση 120 εκ. ευρώ στην Ελλάδα που παρουσίασε ο Μητσοτάκης και φέρει την υπογραφή Κύπριου -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η επένδυση 120 εκ. ευρώ στην Ελλάδα που παρουσίασε ο Μητσοτάκης και φέρει την υπογραφή Κύπριου  -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Σάββατο στην Κέρκυρα έγινε η τελετή έναρξης του Kassiopi Project, μιας από τις πιο εμβληματικές ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 120 εκ. ευρώ.

Στην τελετή ήταν παρών ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και πλήθος άλλων προσκεκλημένων και στο πλάι του Πρωθυπουργού, ήταν ένας Κύπριος, ο επικεφαλής της NCH Capital Inc., Ανδρέας Σάντης.

Η επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ξεκίνησε από το 2012, αλλά είχε κολλήσει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και στα δικαστήρια, καθώς κατατέθηκαν συνολικά 11 προσφυγές και αγωγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε άλλα δικαστήρια, οι οποίες, όμως, απορρίφθηκαν όλες.

Κεντρικό πρόσωπο του Fund, που ανέλαβε και ηγετικό ρόλο στο να προχωρήσει το έργο και να φτάσει στο στάδιο της έναρξης των εργασιών, είναι ο Κύπριος μάνατζερ, Ανδρέας Σάντης.

Το έργο της Κασσιόπης είναι ύψους 120 εκ. ευρώ και στο πολυτελές θέρετρο που θα δημιουργηθεί, θα υπάρξουν 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και 500 θέσεις αφότου τεθεί σε λειτουργία. Η τοπική οικονομία εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί κατά 180 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας, ενώ το φορολογικό όφελος στη φάση των εργασιών υπολογίζεται στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σάντης είναι το πρόσωπο της NCH Capital Inc στα Δυτικά Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο και μάλιστα το fund έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις στην Κύπρο, καθώς έχει εξαγοράσει πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage στην Πύλα και τη γειτονική παραλιακή έκταση 35,000 στρεμμάτων με στόχο να επενδύσει και να δώσει νέα πνοή στην περιοχή και σχεδιάζει το νέο boutique hotel στο κέντρο της Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top